Alkuperää selvittämässä

Tutkitko sinä ostamasi tuotteen alkuperämaan ja sisällön? Yhä useampi suomalainen haluaa tietää, mitä tuote sisältää ja mistä se on peräisin.

Maa- ja metsätalousministeriö valmistelee parhaillaan säädöstä tuotetietojen antamisesta. Jatkossa on myös pakkaamattomat elintarvikkeet pantaneen samalle viivalle pakattujen kanssa.

Kuluttajien – joiksi meitä kaikkia nykyisin kutsutaan – lisäksi laajaa tuotetietojen ilmoitusvelvollisuutta kannattaa Kuluttajaliitto.

Maailma on muuttunut paljon vuosikymmenessä. Nimekkäät suomalaiset poliitikot pauhasivat aiemmin alkuperämaan ja -merkintöjen ilmoittamista vastaan vapaaseen kauppaan ja kilpailuun vedoten. Moni on sittemmin kääntänyt takkinsa.

Kuten ruokaskandaalit ja sortuvat tekstiilitehtaat osoittavat, tekemistä riittää. Yksi keino parantaa maailmaa on tuoda tuoteketjut päivänvaloon. Tuoteketju on aina selvitettävissä, jos vaan niin halutaan.

Valmisteilla oleva uudistus on hyvä. Toivottavasti lähiruoan ja -tuotteiden valmistajat osaavat ottaa siitä kopin ja hyödyntää sen myötä syntyvän kilpailuedun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?