Vrum vrum, sanoo Mustang

Mustang6

Taisto Rajala ja hänen 2-paikkainen, vuoden 1965 Mustanginsa. Auto on vain viikonloppu- ja kisakäytössä. Arkikäytössä Rajalan perheellä on Mustang vuosimallia 2007.

Mustang-intoilu periytyy. Jos on pikkulapsesta asti kiertänyt Ford Mustangin kyydissä pitkin poikin Suomea, saattaa touhuun jäädä koukkuun loppuiäkseen.

Ford Mustang Owners’ Club on perustettu vuonna 1982. Tälläkin hetkellä klubissa on jäseniä, jotka ovat olleet mukana alusta asti – tuolloin vielä vanhempiensa mukana.

– Osa ajelee jopa samoilla autoilla kuin vanhempansa, naureskelee klubin jäsen vesilahtelainen Taisto Rajala.

– Tämä on monelle ikään kuin perheharrastus. Meidänkin perheessä on kaksi Mustangia.

Rajala järjesti 1. elokuuta klubin kesäkruisingin Vesilahteen. Määränpäänä autoilijoilla oli kahvila-pizzeria Makasiini. Matkaan lähdettiin Pirkkalan ABC:ltä, ja perille kurvattiin Nokian ja Tottijärven kautta.

Kirkonmäellä moottorit mourusivat ja kromi kiilteli, kun viitisentoista Mustangia lasketteli Kirkonmäeltä Makasiinin takana olevalle pellolle. Paikalle oli saapunut myös kourallinen yleisöä ihailemaan komeita kulkupelejä.

Klubiin saa liittyä kuka vain

Ford Mustang Owners’ Club of Finland (FMOC) on Suomen suurin automallikerho jäsenmäärässä mitattuna. Klubin puheenjohtaja Juha Pokkinen kertoo, että jäseniä klubissa on noin 1 000.

– Kaikki halukkaat ovat tervetulleita klubin jäseneksi. Ei tarvitse edes omistaa Mustangia, voi vain haaveilla sellaisesta. Toimintamme ei ole mitään kovin vakavaa puuhaa.

Klubi antaa jäsenilleen tietoa Mustangeista. Samanhenkistä seuraa on tarjolla lukuisissa tapahtumissa ympäri Suomen. Vuoden päätapahtuma on heinäkuussa järjestetään koko viikonlopun kestävä Fun Run, jossa voi nähdä yhdellä kertaa 200 Mustangia. Toinen iso tapahtuma on niin ikään heinäkuussa järjestettävä Ford Nationals.

Taisto Rajalan kisa-Mustang on hyvin pelkistetty sisältä. – Sadekeleillä ei viitsi kauheasti ajella, koska tänne tulee vettä sisään, Rajala naureskelee.

Taisto Rajalan kisa-Mustang on hyvin pelkistetty sisältä. – Sadekeleillä ei viitsi kauheasti ajella, koska tänne tulee vettä sisään, Rajala naureskelee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?