Kirkkovenesoutu tähtää uuteen nousuun

Vesilahtelainen Olli Soininen osallstui 20. kertaa Sulkavan soutuihin. Mukana kanssasoutajina hänellä oli sukulaisisista koostuva joukkue. Kuva: Mauri Mahlanen.

Vesilahtelainen Olli Soininen osallstui 20. kertaa Sulkavan soutuihin. Mukana kanssasoutajina hänellä oli sukulaisisista koostuva joukkue. Kuva: Mauri Mahlanen.

Kuluva kesä on ollut lempääläisessä kirkkovenesoudussa hitusen hiljaisempaa toiminta-aikaa kuin muutamana edellisenä suvena. Syitä on useampiakin, kuten puuhahenkilöiden vähyys ja entisten jääminen sivuun sekä keväällä vireillä olleen kilpajoukkuehankkeen karahtaminen niin sanotusti kiville ovat pitäneet Lempäälän Kisan kuntojaoston hallinnoimat veneet edellisvuosia enemmän kuivalla maalla.

Toki vesilläkin on oltu. Muun muassa Sulkavan suursouduissa LeKi-vene sai toimia kunniaroolissa, kun armoitetun soutuveikon vesilahtelaisen Olli Soinisen kahdeskymmenes soutukerta, joka tapahtui sukutiimillä, kiskottiin Saimaalla.

Mukana oli veneellinen Soinisen sukua edustavia soutajia, joista viisi oli Olli Soinisen omaa perhettä.

– Leppoisassa retkihengessä etenimme tällä kertaa ilman kilpailullisia tavoitteita. Uskon soudun kokevan tulevina vuosina uuden tulemisen, tyyliin murtomaahiihto.

– Jos Lempäälästä ja Vesilahdelta saadaan tulevina vuosina keski-iältään alle 30-vuotiatten soutuporukka kokoon, ilmoittaudun heti vapaaehtoiseksi perämieheksi Sulkavalle, lupaa kerran jopa suursoutujen kirkkovenesarjan voittoa juhlinut Olli Soininen.

LeKin nimissä vene oli vesillä myös Pirkan soudussa, kun kuntosakista koostunut kirkkovenejoukkue sijoittui sijalle 18. hiukan yli kolmen tunnin ajallaan.

LeKin kuntojaosto tiedottaa, että vielä tänäkin vuonna vene on vesillä keskiviikkoisin, ja halukkaat voivat tullaan tutustumaan lajiin.

– Ensi kesäksi satsataan jälleen enemmän. Meillä on kaksi hyvää venettä, joten tilaa löytyy ja hyväksi tavoitteeksi kuntoporukalle voisi asettaa mukanaolon Sulkavan souduissa, jossa LeKi on ollut useita kertoja mukana 2000-luvulla.

–  Soutu on erinomainen kuntolaji. Isolla porukalla ja hurtilla huumorilla oikein tosi mukava laji, mainostaa Jouni Virtanen, joka on yksi kirkkovenesoudun lempääläisaktiiveista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?