Lempäälään virka geriatriaan erikoistuvalle lääkärille

Lääkärien erikoisosaamista vaativien monisairaiden vanhusten ja muistisairaiden potilaiden määrän ennakoidaan kasvavan tulevaisuudessa. Vuodesta 2010 vuoteen 2015 65-vuotta täyttäneiden asukkaiden määrän Lempäälässä ennustetaan kasvavan 28 prosenttia. Nykyisen yhden vanhuslääkärin resurssit eivät tule enää jatkossa riittämään ja 1.10.2013 alkaen perustetaan uusi virka geriatriaan erikoistuvalle lääkärille. Virassa toimii yksi erikoistuva lääkäri kerrallaan enintään vuoden ajan.

Uusi vanhuslääkäri toimii osa-aikaisesti vuodeosastolla. Vuodeosaston lisäksi vanhuslääkäri on hyödyksi myös laitoshoivassa, kun nykyisessä tilanteessa geriatri ei ehdi hoitamaan laitoshoivapotilaita käytännössä lainkaan. Laitoshoivan laadun kehittäminen tulee olemaan yksi tulevaisuuden haaste uudelle vanhuslääkärille.

Vanhusten tuettujen asuntojen määrä lisääntyy Lempäälässä. Toimelantalon laajennus valmistuu vuodenvaihteessa ja Ehtookodon laajennus on suunnitelmissa muutaman vuoden päähän. Lisääntyvillä ympärivuorokautisen hoivan paikoilla tullaan hoitamaan yhä monisairaampia vanhuksia. Lempäälän tavoitteena on tarjota yhä enemmän kotihoitoa ja tuettua asumista omalla paikkakunnalla sekä välttää raskaampaa hoivaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?