Ilkivaltaa: Lempoisten koulun työmaalla on muun muassa murtauduttu kaivinkoneen ohjaamoon ja sähköpääkeskukseen

Työmaalla piinaavat toistuvat tihutyöt

Lempoisten koulun rakennuystyömaalla on tehty ilkivaltaa koko kesän ajan. Paikkoja on hajotettu, aidantolppia poltettu ja työmiesten kalusteita heitelty ympäriinsä. Joku oli innostunut tyhjentämään jauhesammuttimen pihamaalle. Graffitejakin on maalattu – monien muiden tihutöiden ohella.

Vastaava rakennusmestari Aarne Ahola kertoo, että ilkivaltaa on tehty työmaalla hämmästyttävän paljon. Se on tosin melko yleistä.

– Tämä on ihan arkipäivää täällä ja muuallakin. Ilkivaltaa on ollut aina, kun olen ollut koulua rakentamassa.

Ahola painottaa, että  kyseeessä on aidattu työmaa. Sinne ei tule mentyä vahingossa.

Maja kaivinkoneen alla

Lempoisten koulun apulaisrehtorin Janne Viitalan mukaan tekijät ovat olleet usein alakouluikäisiä, mutta osa on vanhempiakin. Hän lisää, että ilkivaltaa on tehty jo ennen kesälomia, lähinnä viikonloppuisin ja iltaisin.

Mitään ei ole varastettu eikä mitään sen vakavampaa ole sattunut. Viitala kuitenkin painottaa, että kysymys on lasten omasta turvallisuudesta. Työmaat ovat vaarallisia paikkoja.

Lapset olivat jopa tehneet majan kaivinkoneen alle. Toiset olivat murtautuneet kaivinkoneen ohjaamoon.

– Kuulemma jotkut olivat roikkuneet voimavirtakaapelissakin, kertoo Viitala.

Ahola lisää, että joku porukka oli käynyt rikkomassa sähköpääkeskuksen oven ja repimässä sulakkeita irti.

Viitala ja rehtori Jaana Selkilä ovat tilanteesta silminnähden pahoillaan. Opettajien on vaikea puuttua siihen, mitä tapahtuu vapaa-ajalla. Jotkut ilkivallan tekijöistä ovat opettajien tiedossa, ja muutama tekijä on lähetetty poliisin luoksekin. Tästä huolimatta pahanteko ei näytä loppuvan.

Vararehtori Janne Viitala, rehtori Jaana Selkilä ja rakennusmestari Aarne Ahola ovat kaikki samaa mieltä siitä, että rakennustyömaat ovat vaarallisia paikkoja.

Apulaisrehtori Janne Viitala, rehtori Jaana Selkilä ja rakennusmestari Aarne Ahola ihmettelevät, kuinka paljon ilkivaltaa Lempoisten koulun alueella tehdään.

Pohjoisen suunnasta tulevat koululaiset ohjataan kulkemaan Sulkolantien risteyksestä lähtevää kävelytietä.

Pohjoisen suunnasta tulevat koululaiset ohjataan kulkemaan Sulkolantien risteyksestä lähtevää kävelytietä.

Liikennejärjestelyissä muutoksia

Lempoisten koulun laajennustyöt jatkuvat, joten työmaaliikenne on vilkasta, etenkin Koulutien pohjoispäässä.

Tämän vuoksi koulun opettajat toivovat, että Lempäälän keskustan suunnasta kouluun tulevat lapset eivät saapuisi Koulutietä pitkin.

– Tarkoitus on, että keskustan suunnasta tulevat lapset jatkavat Viialantien kevyenliikenteenväylää Sulkolantien risteykseen asti. Siitä johtaa turvallinen kevyenliikenteenväylä koulun portille, selvittää apulaisrehtori Janne Viitala.

Autolla lapsiaan kyydittävien toivotaan jättävän koululaiset kyydistä Sulkolantien risteyksen kohdalla olevalle pysäkille. Jos lapset on tuotava koululle asti, ajoreitin toivotaan kulkevan Hauralantien kautta.

Hauralan suunnasta tulevien lasten on tarkoitus kulkea kevyenliikenteenväylää takakentän kautta asuntolan nurkalle, koska rakennustyömaa tukkii vanhan kulkuväylän.

Liikennejärjestelyistä on tiedotettu oppilaille ja vanhemmille Wilma-palvelun kautta. Ensimmäisinä koulupäivinä koulunkäynninohjaajat ovat ohjaamassa liikennettä uusille reiteille. Koulu alkaa tiistaina 13. elokuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?