Reittimuutos:  Syöttöliikenteen päättyminen harmittaa Höytämössä

Sinisellä bussilla Sääksjärven Paunuun heinäkuusta 2014

Anni Kaunisto, Anneli Rantanen ja Eine Ihalainen viihtyvät Höytämössä, mutta bussiliikenteen kaavailtu reittimuutos saa kolmikolta täystyrmäyksen.

Anni Kaunisto, Anneli Rantanen ja Eine Ihalainen viihtyvät Höytämössä, mutta bussiliikenteen kaavailtu reittimuutos saa kolmikolta täystyrmäyksen.

Tampereen joukkoliikenteen tiedotuslehti kopsahtaa postilaatikoihin näinä päivinä. Tiedotteen mukaan joukkoliikenteen palvelutaso paranee niin Lempäälässä kuin Vesilahdessa.

Erityisesti parannuksia luvataan Sääksjärvelle ja Höytämöön. Tampereen sisäinen linja 26 ajaa 1. heinäkuuta 2014  lähtien Sääksjärven Paunun alueelle. Bussi kulkee Tampereentieltä Kehätien kautta Höytämöntielle Paunuun.

Samalla nykyinen syöttöliikenne päättyy. Pikkubussi on kiertänyt Höytämön halki poimien kyytiin matkustajia ja kuljettanut heidät Tampereentien varteen pysäkille.

Reittimuutos ja syöttöliikenteen loppuminen ensi kesänä huolestuttavat Höytämössä asuvia.

– Matka lähimmälle bussipysäkille pitenee niin paljon, ettei vanhempi väki sinne jalkaisin jaksa mennä, Höytämössä asuva Anni Kaunisto sanoo.

Anneli Rantanen ja Eine Ihalainen naapurustosta ovat samaa mieltä. Kuusi pysäkkiä putoaa käytöstä pois ja sitä myöten liikkuminen vaikeutuu.

Muutos vaikuttaa liikkumiseen Höytämön ja Uuden-Euroopan alueella.

– Karvat nousivat pystyyn kun näin, mitä on tulossa. Höytämö on vanha asuinalue, jossa asuu sekä vanhempaa väkeä että lapsiperheitä. Meille on tärkeää, että bussi kulkee tätä kautta, Anneli Rantanen painottaa.

Naiset ovat olleet tyytyväisiä syöttöliikenteeseen, vaikka pikkubussin kulku onkin harventunut. Nyt vaihtoehdot ovat heidän mukaansa vähissä.

– Niiden, jotka eivät jaksa kävellä pysäkille, on sitten otettava taksi. Hankalaksi menee, he toteavat.

Reittimuutoksilla haetaan matkustajia

Muutokset reitteihin on tehnyt Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta. Reittimuutoksen perusteena ovat olleet vähäiset matkustajamäärät ja syöttöliikenteestä tullut palaute.

Uudella reitityksellä kokeillaan, saataisiinko joukkoliikenteen pariin lisää matkustajia Sääksjärven ja Höytämön alueelta.

– Ratkaisuna ajetaan isommalla bussilla Multisillasta Höytämön Paunun alueelle.  Höytämöntien vähäisen matkustajamäärän lisäksi reitin valintaan vaikutti tien tekninen kunto. Pitkän bussin on vaikea liikkua kapealla tiellä,  suunnittelupäällikkö Juha-Pekka Häyrynen sanoo.

Lisäporkkanana matkustajille Sääksjärveä ja Höytämöä on esitetty liitettäväksi Tampereen taksa-alueeseen, jolloin alueelta pääsisi liikkumaan Tampereelle edullisemmin hinnoin.

Vesilahdesta Ideaparkin kautta Tampereelle

Lempäälässä linja 71B yhdistetään linjan 54 kanssa. Linja 54 kulkee Vesilahden kuntakeskuksesta Lempäälän ja Ideaparkin kautta moottoritietä Tampereelle.

Suunnitelmien mukaan bussi pysähtysi Ruskontien rampilla, mistä Uuden-Euroopan ja Höytämön pohjoisen alueen asukkaat voivat nousta kyytiin. Bussi liikennöi tunnin välein arkisin ja lauantaisin.

– Linjaa kilpailutetaan parhaillaan ja syyskuun aikana selviää, kuka linjaa liikennöi, Häyrynen kertoo.

Vesilahdessa koulu- ja työmatkayhteydet järjestetään arkisin Narvan kuntakeskuksen ja Lempäälän välille. Lippujen hintojen luvataan pysyvän ennallaan.

Linjareiteistä- ja numeroista sekä vuorojen määristä vuodelle 2014 päätetään vuoden vaihteessa. Päätöksen jälkeen joukkoliikennelautakunta kertoo tarkemmin linjoista ja aikatauluista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?