On se jännä: Lempääläläinen Jenni-Adara Arpalahti lähti mukaan hyvin merkilliseen hyväntekeväisyystempaukseen. Hänen tehtävänään on muun muassa kuvata mies kiltti päällä tukinheitossa.

Mikä on normaalia ja mikä ei?

Rinkka on pakattu Helsingin-reissua varten. Gishwhes voi alkaa.

Jenni-Adara Arpalahden rinkka on pakattu Helsingin-reissua varten, Gishwhes voi alkaa.  Mukana ovat muun muassa teinitytön vaatteet.

Hei sinä yli 75-vuotias mies. Suostutko kuvattavaksi teinitytön vaatteissa? Jos vastaus on kyllä, otapa yhteyttä Jenni-Adara Arpalahteen. Hän tarvitsee apuasi.

Oudolta kuulostaa, mutta ei kannata häkeltyä. 22-vuotias Arpalahti on näet mukana maailmanlaajuisessa Gishwhes-hyväntekeväisyystempauksessa.

Tempauksessa 15 hengen ryhmät tekevät ennalta määrättyjä tehtäviä viikon aikana niin monta kuin ehtivät. Tehtäviä on yhteensä 155, ja yksi niistä on juurikin yli 75-vuotiaan miehen kuvaaminen teinitytön vaatteissa.

Mitä muuta Arpalahden eriskummallinen viikko tulee sisältämään?

– Yhteen tehtävään tarvitsen miehen, jolla on kiltti. Hänet pitäisi kuvata tukinheitossa, joka on perinteinen skotlantilainen urheilulaji.

– Toisessa tehtävässä minun pitää istuttaa saman pöydän ääreen poliisi, palomies, opettaja ja ambulanssin kuljettaja. Halukkaat saavat ottaa yhteyttä, ilmoittaa Arpalahti.

Guinnessin ennätys kiikarissa

Pelkkää hassuttelua ja huomion herättämistä Gishwhes ei ole. Yhdessä tehtävässä osallistujan tulee jutella kodittoman kanssa ja pitää hänelle seuraa. Toisessa tehtävässä täytyy etsiä lähin verenluovutuspaikka, kolmannessa jättää piristäviä viestilappusia autojen tuulilasiin.

Arpalahden ryhmän tavoitteena on saada ainakin 50 tehtävää tehdyksi.

Tempaus on järjestetty kahtena viime vuotena. Tänä vuonna aikomuksena on päästä Guinnessin ennätystenkirjaan. Osallistujat yrittävät luoda maailman suurimman kuvapankin halaavista ihmisistä. Voimassa oleva ennätys on 69 000 halauskuvaa.

Ei kannata siis ihmetellä, jos nuori nainen haluaa halata sinua kylänraitilla ja vielä ikuistaa hetken kameralla.

”Kuolema normaaliudelle”

Gishwhes-tempauksen on ideoinut yhdysvaltalainen näyttelijä Misha Collins, joka näyttelee muun muassa Supernatural-tv-sarjassa. Collinsin ajatuksena on tehdä hyvää erilailla kuin julkimot yleensä.

Tempaukseen osallistuvat maksavat haluamansa summan 19 dollarista 259 dollariin. Suurin osa rahoista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, osa menee kilpailun palkintoihin.

Jenni-Adara Arpalahti päätyi mukaan hieman sattumalta, Supernatural-tv-sarjan Facebook-sivujen kautta. Suomalaiset hakivat joukkueeseensa yhtä jäsentä, ja hän päätti lähteä mukaan.

Collins haluaa myös kysyä Gishwhesin kautta, mikä on normaalia yhteiskunnassa.

– Tässä rikotaan rajoja ja päästetään irti. Uskalletaan kommunikoida, selvittää Arpalahti. Hän on tehnyt tempausta varten t-paidankin. Siinä lukee Death to normalcy, kuolema normaaaliudelle.

Arpalahti otti töistä vapaata, sillä tämä viikko menee Helsingissä ja Lempäälässä tehtäviä tekemässä. Tiedossa on takuulla ikimuistoinen viikko.

Jenni-Adara Arpalahti lähti maanantaina junalla Helsinkiin, jossa hän tapasi ryhmän muut jäsenet ja aloitti tehtävien tekemisen.

Jenni-Adara Arpalahti otti maanantaina junan kohti Helsinkiin. Siellä hän tapasi ryhmän suomalaiset jäsenet. Arpalahden ryhmässä on kolme suomalaista.

Fakta: Gishwhes

Gishwhes on hyväntekeväisyystempaus. Sen isä on näyttelijä Misha Collins. Hänet tunnetaan lukuisista tv-sarjoista, muun muassa Supernatural-sarjan Castiel-enkelinä.

Nimi Gishwhes tulee sanoista Greatest International Scavenger Hunt World Has Ever Seen.

Ideana on koota 15 hengen ryhmä, joka toteuttaa ennalta määrättyjä, toisinaan hullunkurisiakin tehtäviä. Tehtäviä on 155, joista yritetään toteuttaa mahdollisimman monta. Osallistuvien ryhmien lukumäärä ei ole tiedossa.

Osallistumimaksut ohjataan lähes kokonaisuudessan hyväntekeväisyyteen.

Voittajaryhmä pääsee tapaamaan Misha Collinsia. Tiedossa on illanvietto saarella, jonne on ilmalaivakyyditys. Myös jokin yllätys odottaa voittajia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?