Hopeaista mitalihilettä lempääläisyleisurheilijoille

Lappeenrannan Kimpisen urheilukentällä kisattiin 19-vuotisten SM-kisat yleisurheilussa. Lempäälän Kisan saldo oli kaksi hopeamitalia, pistesija ja yksi karsintapaikka.

Markus Kyrölän voidaan sanoa taistelleen sekä fyysisesti että henkisesti kauden raskaimman kisansa, kun kovan kisaruljanssin läpikäynyt kävelijä sisutteli kympillä hopealle hiukan yli 48 minuutin ajalla.

Markusta painoivat kesän kovat kisat, etenkin Vaasan Kalevan kisojen kaksikymppinen. Nelisen minuuttia ennätyksestään jääneellä Kyrölällä oli suuria vaikeuksia etenkin pohkeittensa kanssa, joten sekä urheilija että taustajoukot olivat hopeaan hyvin tyytyväisiä.

Hopea oli myös kiekonheittäjä Heini Järventaustan mitalin väri, eikä tällä kertaa parempaan ollut saumaa, kun kova kilpakumppani Keuruun Salla Sipponen löysi mahtivireen lennätettyään limppua yli 52 metriä. Heinin kiloinen kisaväline lensi tasaisessa sarjassa parhaimmillaan 46,40, jolla hän turvasi hopean parinkymmenen sentin marginaalilla.

Kakkoslajissaan kuulassa Heini nappasi seuralleen Lempäälän Kisalle pistesijan oltuaan seitsemäs tuloksella 11.54. Markus Närvänen oli keihään karsinnassa sijalla 16 ja parhaalle kaarelle kertyi mittaa 55,44.

Vesilahtelaisen seiväsperinteen jatkaja Jere Bergius hyppäsi Moskovan MM-kisoissa mukiinmenevät karsinnat. Avauskorkeus 525 ja 540 sujahtivat ilmavasti yli ensimmäisellä yrityksellä. Avaushyppy 555:stä oli sekin hyvä, mutta sen jälkeen vaihtui seiväs jäykempään ja hankaluudet alkoivat, eikä jälkimmäisistä yrityksistä tullut valmista. Tulos 555 olisi riittänyt finaalipaikkaan.

Jalkavaivoista kärsinyt Tampereen Pyrinnön urheilija uumoili Moskovassa, että tämä kisasesonki saattoi päättyä Venäjän-reissuun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?