Lehtiuudistus: Lempäälän-Vesilahden Sanomat uudistuu merkittävästi syksyn aikana. Uusi päätoimittaja Kari Pusa kertoo, miten.

Paikallislehden pitää näkyä ja kuulua

Moni asia muuttuu Lempäälän-Vesilahden Sanomissa tänä syksynä. Elokuusssa uutena päätoimittajana aloittanut Kari Pusa toteaa, että lehden uudistuminen tarkoittaa uudenlaisia juttuja, kiinnostavampaa sisältöä ja päivitettyä ilmettä – mutta myös paljon muuta.

Ennen kaikkea paikallislehti haluaa ottaa aiempaa näkyvämmän roolin Lempäälässä ja Vesilahdessa.

–  Näin alkajaisiksi aiomme järjestää peräkonttikirppiksen, kirjaviikon ja elävän musiikin klubi-iltoja. Paljon muutakin tulee lähitulevaisuudessa tapahtumaan, Pusa kertoo.

Pusan mukaan L-VS haluaa olla monipuolinen paikallismedia, joka on ihmistä lähellä. Läheisyys on paikallislehden vahvuus.

– Haluamme ottaa lukijat mukaan lehden tekoon. Kynnystä tulla tänne toimitukseen ei ole.

Ensimmäinen uudenlainen Lempäälän-Vesilahden Sanomat  kolahtaa postilaatikkoihin keskiviikkona 11. syyskuuta.

Kaikki videoiden tekemisestä innostuneet, ottakaa rohkeasti yhteyttä, Kari Pusa toivoo.

Kaikki videoiden tekemisestä innostuneet, ottakaa rohkeasti yhteyttä, Kari Pusa toivoo.

Lempäälään tulee televisio!

Merkittävä kasvojenkohotus tapahtuu sähköisissä palveluissa. Ensinnäkin L-VS alkaa tehdä paikallistelevisiota. Pusa puhuu yhteisö-tv:stä. Se tarkoittaa, että sisältöä tehdään paitsi paikkakuntalaisille, myös heidän kanssaan.

– Alan opiskelijat, harrastajanäyttelijät ja muut videoiden kuvaamisesta kiinnostuneet, ihan kaikki, ottakaa yhteyttä rohkeasti, Pusa toivottaa.

Netissä toimiva paikallistelevisio aloittaa toimintansa lähitulevaisuudessa. Osa ohjelmista pääsee esitykseen Wave 100 -kaapelikanavalle.

– Kanava toimii Tampereen kaupunkiseudun kaapeliverkossa, johon kuuluu 110 000 taloutta. Näkyvyyttä siis piisaa.

Wave 100 kuuluu samaan Pirkanmaan lehtitalo -konserniin kuin L-VS. Kanavan jälkituotanto on siirtynyt Lempäälän-Vesilahden Sanomien tiloihin.

– Tämä mahdollistaa laadukkaiden ohjelmien tekemisen. Paikan päällä on hd-tuotantoon pystyvä kuvauskalusto.

Samaan hengenvetoon Pusa julistaa nimikilpailun avatuksi.

– Keksi paikallistelevisiolle nimi! Parhaalle ehdotukselle on luvassa palkinto.

Pusa lisää, että televisiokaluston myötä avautuu mahdollisuus kuvata edullisesti yritysvideoita paikallisille toimijoille.

Myös muuta uutta on tulossa: Mobiiliuutiset kännykkään, L-VS:n tablettiversio ja tietysti entistä monipuolisemmat verkkosivut. Luvassa on myös uusia kaupallisia palveluja kuten tässä.fi.

 

Kari Pusa palasi Tampereelta Lempäälään ja toi mukanaan televisiokanavan.

Kari Pusa palasi Tampereelta Lempäälään ja toi mukanaan televisiokanavan.

Uusi lehti on huviksi ja hyödyksi

Lehtiuudistuksessa paperilehden sisältöä ja ilmettä päivitetään entistä monimuotoisemmaksi. Keskiössä ovat tietenkin paikkakunnan ihmiset ja asiat.

– Perinteisesti paikallislehti on ollut kooste paikkakunnan uutisista. Niin on jatkossakin, mutta nyt tärkeimmille uutisille annetaan entistä isompi painoarvo. Samalla mukaan tulee uudentyyppisiä artikeleita, jotka ovat lukijalle huviksi ja hyödyksi, Pusa kertoo.

– Ihmisiä kiinnostaa entistä enemmän  vapaa-aika, elämänlaatu, liikkuminen, ruoka ja harrastukset. Tällaiset aiheet tuodaan esille aiempaa näkyvämmin.

Esimerkiksi ruokakulttuuri on jatkuvasti tapetilla, kuten lukuisat televisio-ohjelmat osoittavat. Pusa uskoo, että ruokakauppojen merkitys korostuu entisestään.

– Kysyimme lukijoilta, mitä uutta he lehdeltä kaipaavat. Monet vastaajat toivoivat lisää mainoksia paikallisilta ruokakaupoilta.

 

Pikkusurkean viimeiset hetket

Paikkakuntalaiset ovat jo pitkään kutsuneet maanantain Lempäälän-Vesilahden Sanomia pikkusurkeaksi. Nyt sillä on viimeiset hetket. Mutta niin on myös torstain lehdellä.

Uusi ilmestymispäivä on keskiviikko, alkaen 11. syyskuuta.

Pusa painottaa, että uudistunut L-VS on sekä kooltaan että sisällöltään entistä suurempi. Keskiviikon lehdessä on sivuja huomattavasti enemmän kuin nykyisissä maanantain ja torstain lehdissä yhteensä. Määrä ei kuitenkaan ole itseisarvo. Luvassa on ennen kaikkea parempaa sisältöä.

– Haluamme, että lukija löytää joka viikko lehdestä itseään puhuttelevia juttuja. Aidosti paikallisen lehden tekemiseen tarvitaan myös lukijoiden apua. Toivomme, että olette aktiivisesti yhteydessä tännepäin, mieluiten sähköpostitse.

 

Kari3

Fakta: Kari Pusa

  • Lempäälän-Vesilahden Sanomien uusi päätoimittaja.
  • Työskennellyt koko ikänsä eri lehdissä pitkin poikin Suomea.
  • Toiminut aiemmin Lempäälän-Vesilahden Sanomien toimituspäällikkönä monta vuotta.
  • Kaikki muuttui, kun Pusa lähti Maskuun tapaamaan Topi Sukaria. Pusan ideasta syntyi Ideapark Uutiset, jonka päätoimittajana hän aloitti. Sittemmin Pusa on jatkanut Pirkanmaan Sanomien vastaavana päätoimittajana ja Wave 100 -kaupunkitelevision tuottajana.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?