Sisäilmaongelmia: Oireiden syitä ei ole löydetty ja tutkimukset jatkuvat

Sisäilmaongelmat sulkivat Kirkonkylän koulun

Kirkonkylän koulun vanhan puoli on suljettuna toistaiseksi.

Kirkonkylän koulun vanhan puoli on suljettuna toistaiseksi.

Koulut alkoivat, mutta Vesilahden Kirkonkylän koulun vanhan puolen ovet pysyvät siitä huolimatta suljettuina. Pitkään jatkuneiden sisäilmaongelmien syyt eivät ole tutkimuksista huolimatta selvinneet, joten oppilaat on sijoitettu toistaiseksi muihin tiloihin.

Vanhalla puolella opiskelivat luokat neljännestä kuudenteen ja erityisluokat kolmannesta kuudenteen. Yläasteen tilat, Peiponpellon päiväkoti, nuorisotila ja liikuntasalit on otettu väliaikaisesti koululuokkien käyttöön.

Sivistysjohtaja Tiina Kivisen mukaan koulussa tehtiin sisäilmatutkimuksia keväällä 2012. Tutkimustuloksissa ei ilmennyt terveyshaittoja, eikä näin ollen syitä koululaisten ja henkilökunnan oireisiin löytynyt. Viime keväänä koululla kävi terveystarkastaja, jonka selvityksessä ei tullut ilmi terveyshaittaan viittaavia tekijöitä. Kellarikerroksen luokan osalta terveystarkastaja halusi vielä tehtävän lisätutkimuksia.

Kivinen toteaa, että oireilut ovat iso ja raskas asia ja ne otetaan ehdottoman vakavasti. Koulu suljettiin lisätutkimuksien ajaksi ja hän vakuuttaa, että ongelmat pyritään selvittämään perinpohjin. Toistaiseksi ei ole tiedossa milloin vanha puoli on jälleen käyttökunnossa.

Peiponpellon salivuorot peruttu toistaiseksi

Erikoisjärjestelyt vaikuttavat myös liikuntasalivuoroihin. Yläasteen liikuntasalin toinen puoli on koululaisten käytössä ja salivuoron varanneilla on käytössään toinen puoli salia. Peiponpellon liikuntasali on otettu kokonaan opetuskäyttöön. Liikunta- ja nuorisosihteeri Sari Juuti kiittelee salivuoron varanneita yksityishenkilöitä, seuroja ja yhdistyksiä joustavuudesta. Hän kertoo, että toiveissa olisi saada salit kokonaan käyttöön syyskuun puoliväliin mennessä.

Kirkonkylän koulun vanhan puoli on suljettuna toistaiseksi.

Kirkonkylän koulun vanhan puoli on suljettuna toistaiseksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?