Kokemuksia konsulteista

Tällä palstalla Markku Leino kyseli, mihin konsultteja tarvitaan ja Ville Hämäläinen vastasi, että päätöksenteon tueksi. Ihmettelen, miksi on palkattu kallispalkkaisia virkamiehiä, jos he eivät alaansa tunne ja luottamushenkilöitä, elleivät he halvemmilla keinoilla saa tarvittavaa tietoa. Konsulttien jaloin taito on laskutus.

Ville Hämäläinen kirjoitti, että konsultit eivät yleensä tee konkreettia ehdotuksia, mutta piti poikkeuksellisena sitä, että Oskari Auvinen näin teki.

Kuljetusalalla käytäntö on se, että konsultti tekee aina konkreettisen suunnitelman, jossa on tarvittava kalusto ehdotettu merkki- ja mallikohtaisesti. Olen muutaman kymmenen vuotta myynyt kuorma-autoja – myös konsulttien suunnittelemiin järjestelmiin. Yhteenkään järjestelmään en ole suostunut myymään konsultin esittämää kalustoa, vaan tarpeet on käyttäjien kanssa suunniteltu uusiksi ja toimitettu toimiva kalusto.

Jossakin tapauksessa saattaa konsultista olla hyötyä, esimerkiksi yhteisölle tai yritykselle vieraalla alalla, esimerkiksi tietotekniikassa, mutta siinäkin on oltava hyvin varovainen. On valitettavasti siitäkin yksi huono kokemus, kun vaihtoautolista ei tahtonut tulla oikeanlaisena, vaikka etukäteen vaatimuksemme selvästi esitettiin.

 

Seppo Jutila MKT Nurmijärvi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?