Keikalla olohuoneessa

Backstreet boysien kappale Backstreet’s back siivittää ajatukset välittömästi vuoteen 1997 ja pikkukaupungin discoon. Freemanin Ajetaan me tandemilla lähtiessä soimaan olen hetkessä juhannuksena Porin Yyterissä. Viime torstaista lähtien useampi kuin yksi Irinan kappaleista herättää muiston, jossa olen keikalla ystäväni olohuoneessa.

Eräs siiderimerkki on tarjonnut suomalaisille mahdollisuuden saada suosikkiartistinsa omaan olohuoneeseensa esiintymään. Valintaan vaikuttavat mitä suurimmissa määrin perustelut, joten pelkällä onnella ei kisassa pärjää. Hyvä ystäväni putsasi pöydän, voitti kilpailun ja sai kutsua kymmenen kaveria olohuoneeseensa Irinan keikalle.

Keikan rakentuminen pieneen olohuoneeseen oli kiinnostavaa katseltavaa. Jaloissa pyöri videokuvaaja, juontaja, tekniikan väki ja bändin pojat. Milloin säädettiin kattolamppua nippusiteellä ja tai uudelleensijoitettiin huonekaluja naapuriin.

Soittimien virittelyn aikana yleisöstä kuului spontaaneja kiljahduksia, kun pätkiä harvemmin keikoilla kuulluista lempikappaleista pärähti ilmoille. Odottava tunnelma sai väen kuhisemaan.

Ennen keikan alkua voittajaa ja laulajaa haastateltiin, kamera kiersi kodissa ja siideripullot sihahtelivat. Iloinen bändi ja hyväntuulinen Irina loivat leppoisan tunnelman jutustelullaan. Vihdoin oli aika aloittaa keikka.

Ei tungosta, ei kyynerpäitä nenässä, ei olutta paidalla. Sen sijaan yhteislaulu raikui eikä monikaan silmänurkka pysynyt kuivana. Ystävän iloa on aina mukava katsoa ja vielä hauskempaa päästä iloitsemaan mukana. Olohuonekeikassa kiteytyi lähes kaikki keikkailun parhaat puolet. Kerran elämässä -kokemus se ainakin oli ja onpahan taas jotain mitä muistella kiikkustuolissa.

Bändi soitti omien sanojensa mukaan lähes pidemmän setin kuin normaaleilla keikoillaan. Tutuista kappaleista kuultiin erilaisia sovituksia, eikä keikka voi loppua ilman, että Kymmenen kirosanaa kajahtaa ilmoille. Harvemmin keikoilla kuultavat omat suosikkikappaleet tekivät illasta entistä hienomman.

Keikan jälkeen valokuvattiin, kiiteltiin ja kirjoitettiin nimikirjoituksia. Elämys taisi olla molemminpuolinen.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?