Hakkarin yössä häiriköidään

Nuoret viettävät aikaa iltaisin Salen Tampereentien puoleisella parkkipaikalla.

Nuoret viettävät aikaa iltaisin Sale Hakkarin parkkipaikalla.

Hakkarin Salen pihasta on muodostunut suosittu illanviettopaikka paikallisten nuorten keskuudessa. Mopot pärisevät, musiikki soi, väkeä tulee ja menee pitkälle iltaan.

Lähialueen asukkaille yöllisestä menosta on tullut riesa. Nimettömänä pysyttelevän asukkaan mukaan pahin ongelma on mopoilla kaasuttelu ja äänekäs musiikinsoitto.

– Etenkin basso kuuluu asuntoihin sisälle niin, ettei pysty omaa tv:tä katsomaan ja yöllä sängyssä tärisee hampaatkin suussa. Puhumattakaan pienten lasten yöllisistä heräämisistä ja pelkoitkuista.

Mitä ongelmalle voi tehdä?

Asukkaan mukaan taloyhtiö on ollut poliisiin yhteydessä. Lempäälän poliisi kertoo, että Hakkarin Salen pihassa viihtyvien nuorten häiriköinnistä tulee ilmoituksia aika ajoin. Poliisi on sakottanut nuoria muutaman kerran tarpeettomasta ajamisesta yöaikaan. Myös meluamisesta on huomautettu ja nuoria on ohjattu siirtymään muualle.

Poliisin mukaan positiivista on se, että Lempoisten uimalan alueella on ollut rauhallisempaa puomin asentamisen jälkeen. Kesäkuusta lähtien uimalan parkkipaikalle ei ole päässyt kello 22–6 välisenä aikana.

Näyttäisi kuitenkin siltä, että ongelma on vain vaihtanut paikkaa Salen pihaan.

Asukas kertoo, että Salen parkkipaikalle on laitettu kyltti, jossa lukee ”asiaton oleskelu kielletty 22-06”.

– Mutta eihän nuoriso merkeistä välitä, hän kommentoi.

Kokoontumispaikka, jonka lähellä ei ole asutusta?

Sale Hakkarin myymäläpäällikön Terhi Pentinmäen mukaan nuorten oleskelusta on tullut palautetta muutamalta asiakkaalta. Tilanteen parantamiseksi vartiointia myymälän alueella on tehostettu. Vartijat tarkkailevat parkkipaikkaa säännöllisesti ja käyvät huomattamassa, jos häiriöitä ilmenee. Jos tilanne ei rauhoitu, ilmoitus menee poliisille.

– Lisäksi parkkialueelle on tulossa kyltti, joka kieltää tarpeettoman ajamisen yöaikaan. Puomia alueelle ei voida asentaa, Pentinmäki sanoo.

Pentinmäki kuitenkin uskoo, että syksyn ja viimeistään talven tullen ongelmat vähenevät.

Mikä avuksi, jos ongelma jatkuu tulevaisuudessa? Alueen asukkaan mielestä nuorisolle voitaisiin osoittaa epävirallinen kokoontumispaikka, jossa ei ole asutusta lähellä.

– Muuten ongelma vain siirtyy koko ajan paikasta toiseen, eikä tällaista uneen ja kotirauhaan vaikuttavaa häiriköintiä halua kenellekään. Lempäälä on iso kunta, läänistä ei ainakaan pitäisi olla kiinni.

Yksi kommentti

  1. Sitäsaamitätilaa

    Itse näkisin että tämä oli selkeä juttu koska heti kun lastukan rannan parkkipaikalle lykättiin se järjetön portti, niin tottakai nuoret etsivät uuden paikan hengata. Tätä ”hengaamista” ei saa pois nuorista, sitä tehdään jokatapauksessa jossain. Mutta nyt kun hyvä ja hieman syrjäinen ranta suljettiin yöksi, niin saavat sen idean keksijät maistaa omaa tyhmyyttään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?