Kisa Hämeen paras 14–15-vuotisten SM-kisoissa

Eerika Reunanen ja Tanja Lähdekorpi toivat seuralleen Lempäälän Kisalle kultamitalin ikäluokasta 14-vuotiaat ja laji oli korkeushypyn joukkuekilpailu. Kuva: Timo Reunanen

Eerika Reunanen ja Tanja Lähdekorpi toivat seuralleen Lempäälän Kisalle kultamitalin ikäluokasta 14-vuotiaat ja laji oli korkeushypyn joukkuekilpailu. Kuva: Timo Reunanen

Nuorten yleisurheilijoiden SM-kisakaruselli jatkui elokuisena viikonloppuna kahdella paikkakunnalla, kun Orimattilassa kisasivat 14–15-vuotiaat ja Turussa 16–17-vuotiaat. Varsinkin Orimattilassa lempääläisillä oli hurmio päällä, mitä todistavat yksi voitettu SM-kulta, kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia.

Hämeen kaikista seuroista LeKi oli 14–15-vuotisissa ykkönen jättäen jopo suuren ja mahtavan Pyrinnön taakseen.

Henkilökohtaiset mitalit saalistivat 14-sarjalaiset Eerika Reunanen ja Noora Leppimaa. Reunanen oli kakkonen 300 metrin aidoissa loistavalla loppurypistyksellään, aikakin on mainio 46,05. Leppimaa käveli taktisesti erinomaisesti päätyen SM-pronssille ajalla 16,27. Kävelyssä oli toinenkin kisalaisedustaja, sillä Milja Lassila oli ajallaan 18,06 seitsemäs, mikä tiesi Kisan tytöille 15-vuotisten sarjassa joukkuehopeaa.

15-vuotiaissa Juuso Petäjäsuo ja Santeri Kuusiniemi venyivät kolmiloikassa hyvin, ja tasainen kaksikko tuloksillaan Petäjäsuon 11,83 (9.) ja Kuusiniemen 11,33 (15.) saavuttivat joukkuepronssia.

Kultaa Kisalle tuli 14-vuotisten tyttöjen korkeuden joukkuekisasta, jossa duo Eerika Reunanen ja Tanja Lähdekorpi pomppasi tismalleen saman tuloksen eli 154. Reunanen oli viides ja Lähdekorpi kuudes, ja joukkuekulta tuli selvällä marginaalilla.

16-vuotisissa Turussa tuli Lempäälään kaksi neljättä sijaa, kun Laura Ruonala hyppäsi korkeudessa uuden ennätyksensä 155 ja Maria Laitila viskaisi keihästä 40,57.

Mainittujen lisäksi lempääläisillä oli useaita osallistujia SM-mittelöissä: Henna Mettalo (seiväs),Jaakko Hyrkäs (kestävyysjuoksut), Jessica Hänninen ja Sonja Koivu (pituus), Valtteri Mäenpää ja Klaara Leponiemi (kestävyysjuoksu) ja kukin suoriutui lajeistaan kiitettävästi.

Lempääläisurheilijoista TU-38:aa edustavat Aleksi Heimonen ja Aleksi Pelto nappasivat useammasta lajista pistesijat 16-vuotiaiden ikäluokassa.

Kisan edustusurheilijoista kiekonheittäjä Heini Järventausta ja kävelijä

olivat hankkimassa pohjoismaisesta nelimaaottelusta Suomelle voittoa 19-vuotisissa. Järventausta oli kiekossa neljäs rapealla 45-metrisellä kaarella ja Kyrölä oli 5 000 metrin ratakävelyssä kakkonen ajallaan 24,29.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?