Vesilahti takaa Tavase-lainaa

Vesilahti sitoutuu Tavase Oy:n puolesta 42 142 euron suuruiseen omavelkaiseen takaukseen Tampereen kaupungin yhtiölle myöntämän 5,5 miljoonan euron lainan takaisinmaksamisesta. Tämä takaus korvaa Vesilahden kunnanvaltuuston aiemmin vastaavaan tarkoitukseen hyväksymäyä takaukset.

Tekopohjavesihanke Tavase tarvitsee lisärahoitusta, jotta muun muassa vesilain mukaiseen lupahakemukseen liittyviin muistutuksiin ja lausuntoihin voidaan laatia vastineet. Tavase Oy:n osakkeenomistajat ovat sitoutuneet antamaan yhtiön puolesta lainatakauksia tarvittaessa.

Tampere korotti Tavase Oy:n luottolimittiä yli 400 000 eurolla. Nyt se pyytää yhtiön muita osakaskuntia myöntämään omistusosuuttaan vastaavan omavelkaisen takauksen Tampereen kaupungin yhtiölle myöntämän rahoituksen vakuudeksi.

Tavase Oy on jättänyt keväällä 2012 vesilain mukaisen lupahakemuksen, josta ei vielä ole tullut päätöstä. Vesilahden kunnanvaltuusto on aiemmin päättänyt, että vasta lainvoimaisen lupapäätöksen jälkeen arvioidaan investointikustannukset. Sen jälkeen tekopohjavesilaitoksen rakentamisesta tehdään erillinen päätös.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?