Pirskeet: Viisivuotisjuhliaan viettävä Vesilahtifest järjestetään tänä vuonna viimeistä kertaa – ainakin Timo Järvelän toimesta

Naurun tasapaino -voittaja pieksee suutaan Vesilahtifestissa

Vesilahtifest

Timo Järvelä ja lammas poseeraavat Retropopin Ojaloiden kotipihassa Ahtialassa.

Taas on se aika syksystä, kun Vesilahtifest kerää koko kylän koolle rokin ja huumorin äärelle. Konsepti on ilmeisen toimiva, sillä tapahtuma on vetänyt nuorisoseurantalon lähestulkoon täyteen vuosi toisensa jälkeen.

Tapahtuman järjestäjä Timo Järvelä lupaa, että tänä vuonna saadaan nauttia varsin tasokkaasta ohjelmasta. Huumoriesiintyjistä nimekkäin on tuore Naurun tasapaino -tv-ohjelman voittaja Robert Pettersson.

Järvelä buukkasi Petterssonin jo ennen kuin oli kuullut koko tv-ohjelmasta.

– Petterssonin huumori on ytimekästä: siinä luotetaan vitseihin ja punch lineihin. Hänen show’nsa rakentuu tietynlaisen roolihahmon ympärille, hän on lavalla sellainen omituinen hiippari. Vähän niin kuin Fingerporin Asko Vilenius.

Järvelä nousee lavalle itsekin, niin koomikon kuin muusikonkin ominaisuudessa.

– Silvio & Berlusconi, eli minä ja Harri Penttilä, on ikään kuin aikuisten versio Kurki-festivaalissa nähdystä Mario & Luigi -esityksestä. Esitämme italialaisia sovinisteja. Soitan myös bassoa Stay Bitch -bändissä.

Retropop vihdoin kotikulmilla

Musiikkipuolella Vesilahtifestin pääesiintyjänä nähdään lempääläläinen Retropop, joka on niittänyt urallaan valtakunnalistakin huomiota ja radiosoittoa.

Voi sanoa, että Retropop nousee pitkästä aikaa kotiyleisön eteen, onhan laulaja Saila Ojala kotoisin Vesilahdesta. Viimeksi bändi nähtiin laulajan kotikonnuilla Kurki-festivaalissa vuonna 2012.

Saila Ojalalle nuorisoseurantalo on muutenkin merkityksellinen paikka.

– Isä ja äiti olivat aikoinaan siellä talonmiehinä, hän paljastaa.

– Ja kotiyleisön edessä on aina erityistä esiintyä.

Retropopin biisintekijä ja Sailan mies Tommi Ojala kertoo, että keikalla kuullaan kaksi kappaletta uudelta levyltä. Se ilmestyy marraskuussa. Lisäksi kaksikko lupaa soittavansa ensimmäiseltä levyltä jonkin erikoisemman vedon. Vielä jää salaisuudeksi, mikä biisi on kyseessä.

Vesilahtifestin yleisöä viihdyttää myös suomenkielistä poprockia esittävä Kaksoispiste ja Vesilahden oma bilekuoro Feel Is.

Viimeinen Vesilahtifest?

Vesilahtifest täyttää tänä vuonna viisi vuotta. Järvelän mukaan festit kuitenkin juhlitaan todennäköisesti viimeistä kertaa.

– Ainakin minun järjestämänäni, hän lisää.

Järvelä valmistuu Tampereen yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan Suomen kirjallisuus ja toivoo työllistyvänsä media-alalle. Hänen mukaansa festit oli aiemmin helppo järjestää, kun opiskeli.

Yhtä kaikki, vastustusta lopettamispäätös saanee aikaan.

– Mutta ainahan voi tehdä comebackin, Järvelä naurahtaa.

Vesilahtifest vuosimallia 2013 järjestetään 14. syyskuuta Vesilahden nuorisoseurantalolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?