Pian nyrkit heiluvat taas

Helsinkiläisten jääkiekon SM-liigaseurojen pelaajahankintojen perusteella alkamassa on jopa viimevuotista värikkäämpi mestaruustaistelu. Kumpikin seura on värvännyt riveihinsä tunnettuja rähinäkiekkoilijoita, joilla luistin ei enää luista, mutta uho on kova ja nyrkki heiluu.

Tappara ja Ilves kohtasivat jokunen viikko sitten harjoitusottelussa, jossa meno oli kuin NHL-kaukalossa. Hanskat lensivät kädestä ja tamperelaisen taitokiekkoilun sijaan päädyttiin alkukantaiseen voimanmittelöön.

Viitoittavatko nämä esimerkit suuntaa alkavalle kiekkokaudelle? Ovatko seurat sitä mieltä, että taitokiekon sijaan tappeluilla voidaan kerätä enemmän yleisöä ja mainoseuroja? Vai haluavatko pelaajat antaa voimannäyttöjä toiveenaan pelipaikka KHL- tai NHL-seurassa? Jospa nyt ei kuitenkaan apinoitaisi kaikkia asioita Amerikasta, vaan säilytettäisiin eurooppalainen taitokiekon perinne.

Mestikseen kaukalorähinöinti ei vielä ole levinnyt. Peleissä on vauhtia, yritystä ja innostusta – sellaista menoa on aina kiva seurata. Käykääpä katsomassa LeKin Mestis-pelejä Lempäälän jäähallissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?