Kalapaliikki lohesta

Herkullinen kalapaliikki kypsyy puolessa tunnissa. Kokeile Ari Pekka Päiveröisen ruokavinkkiä.

Herkullinen kalapaliikki kypsyy puolessa tunnissa. Kokeile Ari Pekka Päiveröisen ruokavinkkiä.

 

Elämän suola -palstalla varmistetaan ruokaa, nimenomaan sellaista ruokaa, jota jokainen osaa valmistaa.

Tämä palsta on sinulle, joka olet pinttynyt einesten ostaja tai epäilet omia kokkaustaitojasi.

Palstan ohjeilla teet itsellesi, perheellesi tai vieraillesi maistuvia aterioita ja säästät ruokamenoissa. Arkiruokien lisäksi jaamme myöhemmin erikoisempia reseptejä ja teko-ohjeita hifistelijöille.

Useimpien Elämän suola -palstan ruokien valmistukseen löydät myös ohjeet videon muodossa. Videoita voit katsella Lempäälän Kanava -paikallistelevisiosta, joka löytyy osoitteesta www.lvs.fi

Sarjan avaa K-supermarket Kuljun Kartanon lihamestari Ari Pekka Päiveröinen. Hän kertoo, miten lohesta loihditaan puolessa tunnissa maukas ateria koko perheelle.

– Lohifilee on helppo ja nopea ateria, jota voi myös monella tavalla modifioida, Ari Pekka Päiveröinen kertoo.

Lohta voi oman maun mukaan maustaa vaikkapa mozzarella- tai sinihomejuustolla sekä ruokakermoilla. Kalan perusmaustamiseen Päiveröinen suosittelee Kalaneuvos-maustetta, jota valmistetaan Sastamalassa.

Kalaa käsitellessä kannattaa käyttää suojakäsineitä, niin ei tarvitse olla koko ajan pesemässä käsiä

Ensimmäiseksi nosta lohi uunivuokaan. Vuokaa ei tarvitse voidella, sillä kala sisältää terveellistä omega-rasvaa.

Tee kalaan poikittaiset viillot mutta vain nahkaan asti, jolloin kala pysyy paremmin koossa.

– Pane Kalaneuvos-maustetta sopivasti viiltoihin ja kalan päälle, ei kuitenkaan liikaa, ettei kalasta tule turhan suolaista. Ripottele päälle juustoraastetta oman maun mukaan.

Nosta vuoka uuniin. Sopiva lämpötila on 200 astetta.

Lohi saa olla uunissa 25 minuuttia, minkä jälkeen kaada mukaan ruokakerma.

Anna kala maustua uunissa vielä viiden minuutin ajan. Herkullinen kalafilee on valmis.

– Kalan kanssa kannattaa panna samoilla lämmöillä uuniin vaikkapa kermaperunat, niin samalla syntyy koko ateria, Ari Pekka Päiveröinen sanoo.

Kuljun lihamestari on aina valmis antamaan ruokavinkkejä. Hänen neuvoillaan  on jo moni keittotaitojaan epäillyt  innostunut kokkaamisesta. Kannattaa kysyä Aapeeltä vinkkiä.

 

 

Ainekset:

Tuore lohifilee noin 1 kg

Kalaneuvos-kalamaustetta

Pirkka Mozzarella-Emmendaali -juustoraaste 150 g

Valio Maustettu Ruokakerma 3 sipulia

 

Oletko sinä innokas kokkaaja tai löytyykö lähipiiristäsi kodin keittiömestaria, joka voisi antaa hyviä ruokavinkkejä? Ota yhteyttä: toimitus@lvs.fi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?