Starttipajatoiminta käynnistyy kokeiluna

Lempäälän kunnanhallitus antaa luvan starttipajatoimintaan liittyvän kokeilujakson käynnistämiseen ajalle 1.101013–30.6.2014.

Lempäälässä käynnistettävä starttipajatoiminta on osa nuorisotakuun toteutumista. Tällä hetkellä sekä Lempäälästä että hankkeessa mukana olevasta Vesilahdesta puuttuu jatko-ohjauspaikka syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. TE-toimiston kirjoissa on noin 50 nuorta ilman ammatillista koulutusta sekä 25 nuorta, joita ei nykyjärjestelmä tavoita eikä pysty tukemaan yhteiskuntaan kiinnittämiseksi.

Starttipajatoiminnan avulla pystytään varhaisella puuttumisella nykyistä paremmin nopeuttamaan nuoren siirtymistä koulutukseen tai työelämään ja katkaisemaan sekä estämään hänen syrjäytymisensä yhteiskunnasta.

Starttipajan toiminta on pääasiassa suunnattu 16–25-vuotiaille lempääläläisille nuorille. Pajaan varataan kiintiöpaikka vesilahtelaiselle nuorelle. Joustavaa ikäluokkaa, ns. kymppiluokkaa ei toteuteta Lempäälässä lukuvuonna 2013–14 vähäisen hakijamäärän takia.

Päävastuu starttipajatoiminnasta on Lempäälän kunnan nuorisopalveluilla ja monitoimikeskuksella. Starttipajalla on töissä työparina kaksi nuoriso-ohjaajaa kunnan nuorisotoimesta.

Toimintaa tarjotaan neljänä päivänä viikossa neljä tuntia kerrallaan. Starttijaksot ovat 3–6 kuukauden mittaisia. Toiminta käynnistetään kunnan nuorisopalveluiden nykyisiä resursseja hyödyntämällä siten, että työntekijäresurssi on pois nuorisotilatyöstä. Starttipajatoiminnan käynnistyessä nuorisokahvilatoimintaa ei aloiteta tänä syksynä Enterillä Moisiossa, mutta nuorisokahvila Enterin tiloja on mahdollista kokeiluvaiheessa hyödyntää starttipajan tiloina.

Starttipajaan on mahdollista saada valtion avustusta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?