Villiä menoa Uotintiellä

Lempäälän-Vesilahden Sanomien lukija on epätietoinen, kuka on väistämisvelvollinen Uotintiellä. Kuva Erkki Koivisto

Lempäälän-Vesilahden Sanomien lukija on epätietoinen, kuka on väistämisvelvollinen Uotintiellä. Kuva Erkki Koivisto

Toivoisin, että joku liikennesääntöjen guru vastaisi tähän ja kertoisi meille kaikille, kuinka Uotintiellä tulee autoilevan ihmisen menetellä.

Uotintie on varsin lyhyt tienpätkä, mutta melko vilkkaasti liikennöity. Vanhustyön keskuksen työntekijöiden parkkipaikka löytyy sen loppupäästä. Tien varrella, pohjoispuolella,  on kerrostalojen rypäs; Kauko, Matilda, Himminnaapuri jne.

Minulla on käsitys, että pihasta tielle tuleva odottelee, toisin sanoen Uotintiellä ajavalla henkilöllä on etuajo-oikeus kerrostalojen piha-alueelta tuleviin nähden.

Jos käännyn Uotintielle Lempääläntien suunnasta on kerrostalojen pihasta tuleva ns. oikealta tuleva. Jos se ei olekaan piha-alue, silloin minulla on väistämisvelvollisuus.

Toisaalta: ajoin Uotintietä parkkipaikan suunnalta ja olin siis piha-alueeseen nähden oikealta tuleva ja olin saada auton kylkeeni. Nopea väistöliikkeeni tien toiseen laitaan pelasti meidät peltikolarilta, rakoa taisi olla sellainen 30 cm. Nyt olen hämmentyneenä miettinyt, onko kerrostalojen ympärillä oleva alue sittenkin tie? Melkoisen surutta sieltä tullaan Uotintielle. Toisaalta se on ainakin naamioitunut pihaksi. Siellä on mm. kyltti, jossa lukee”yksityisalue” ja ”läpikulku kielletty” ja lisäksi se on umpikuja. Olen valmis myöntämään virheeni ja hyväksymään sen tieksi, jos se sitä on ja sen jälkeen väistän mukisematta, kunhan  sieltä tullaan ns. oikealta.

Mikäli se on sen lisäksi vielä etuajo-oikeutettu tie, niin hyväksyn senkin, väistän joka ainoata.

Mutta jos se on oikeasti piha, niin toivon, että sieltä tulevat muistaisivat sen ja kurkkaisivat ennen kääntymistään, onko Uotintiellä mahdollisesti liikkeellä auto jompaan kumpaan suuntaan. Kas kun minä asun sen tien päässä ja liikun siinä autoni kanssa melko paljon.  Aina jännittää, kun kotiin päin kääntyy, että tullaanko jostain kylkeen vai ei.

 

Minna Murkka

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?