Niclas Lucenius-show inspiroi Kisan makoisaan avausvoittoon Mestiksessä

Lempäälän Kisa avasi seitsemännen kautensa jääkiekon Mestiksessä mukavalla kotivoitolla 5 – 1 (0-1,2-0,3-0) Heinolan Peliitoista. Avauskierroksen jälkeen LeKi komeilee Mestiksen ykkösenä ja pistepörssin johtajana on mahtitehoilla 1 + 3 Kisan Niclas Lucenius.

– Meillä on hyvä suhde LeKin kanssa, naureskeli pelin kiistatta kirkkain tähti Lucenius pelin jälkeen, mutta palataan hiukan tuonnempana Luceniuksen mietteisiin tarkemmin.

Kisa sai kotiavaukseen kelpo rosterin, tamperelaisia liiga-apuja oli puolenkymmentä ja muutama niin sanotusti ”työtön kiekkoilija” oli ottelukohtaisella sopimuksella aloittamassa kauttaan Lempäälässä, yhtenä näistä Lucenius. Toki kolikon kääntöpuolella oli, että useita koko syksyn ajan joukkueen kanssa uurastaneita pelimiehiä oli katsomossa, mutta tämä se on farmiseuran arkea.

Peliitatkin sai apuja Lahden Pelicansilta, esimerkiksi kaksi erää joukkuettaan pystyssä pitäneen maalivahti Janne Juvosen.

Avauserä oli Kisalta hapuilevaa, arkaa ja yksinyrittämistä. Vain yksi maalipaikka siunaantui koko erässä, sen loi nokkela Matias Simontaival, mutta rystyveto ei Juvosta yllättänyt.

– Ensimmäinen erä oli hankala, hävisimme kamppailut ja väännöt. Jatkossa peli sitten parani selkeästi, tuumi avausvoittonsa päävalmentajana tililleen kuitannut Kisan Jarkko Glad.

– Tämä oli hyvä kiekkopeli, jonka parempi voitti. Meilläkin olivat omat paikkamme, mutta lempääläisten nimimiehet osoittivat laatunsa, kommentoi puolestaan Peliittojen tyylikäs ykköskäskijä Petri Karjalainen.

Toisessa erässä Kisa alkoi vyöryä Juvosen maalille oikein urakalla. Avauserän Niko Tuhkasen lämäämä maali kuitattiin, kun Lucenius väänsi kiekon Mika Niemelle, joka inan onnellakin lapioi pikkumustan maaliin. Johto-osuman Kisalle teki heinolalaisten maalissa hiukan pehmeillyt Tappara-apu Arttu Ilomäki. Lucenius passasi ja Ilomäki nosti ”kurrimaisesti” läheltä ylös: 2 – 1.

Toisessa erässä Lassi Mattila kilautti tolppaa ja Nestori Lähde ampui tulisesti ja Jussi Halmeellekin tuli mahtipaikka, mutta numerot päätöserään näyttivät maalin etua Kisalle.

Lempääläisten maalilla esiintyi ensimmäistä kertaa mies Porista eli Ilveksen nykyinen (kakkos)veskari JUha Järvenpää. Peliittojen maalille hän ei voinut mitään, mutta yhtään irtokiekkoa tai muuta lipsua ei mieheltä tullut. Päätöserässä nähtiin Järvenpäältä yksi maailmanluokan ”game saverkin”, kun Peliitat pyrki väkisin takaa rinnalle.

Päätöserä vanheni vain joitain kymmeniä sekunteja, kun peli ratkesi. Työtön Tappara-konkari Sami Venäläinen ja Mika Niemi passasivat ja Luceniuksen ranne lauloi: 3 – 1. Pian perään Olli Henriksson ja nuori Tappara-pakki Victor Westermark löysivät yläpesästä saman reiän ja hupsista, peli oli 5 – 1 ja loppuaika jo hiukan surffattiin.

– Maalini oli hyvä kuti, mutta syötöthän olivat puolionnekkaita, tuumaili Lucenius, joka viime kaudella kävi mykoplasma-toipilaana jelppaamassa Kisaa kahdeksan pelin ajan 16 pinnan tehoilla. Nyt avauspelissä pistetahti oli vielä tuplasti hurjempi.

Lucenius on suoraan sanottuna yllättäen työtön kiekkoilija. Yllättäen siksi, että viime kevättalvi ja etenkin pudotuspelit Tapparassa sujuivat arvioijasta riippuen joko hyvin tai loistavasti.

– Niin, ei minun tavoitteeni tokikaan ole pelata koko kautta Kisassa tai ylipäätään Mestiksessä, mutta täällä on juuri nyt hyvä olla ja aloittaa kausi.

Onko sopimustarjouksia ilmassa vai oletko kenties liian ronkelina vailla paikkaa ammattilaissarjoista?

– On tarjouksia kesän ja alkusyksyn aikana ollut, mutta etsin itselleni ja pelityylilleni sopivaa paikkaa. Suomesta tai ulkomaila, sillä ei isoa väliä ole, Lucenius pyöritteli uteluista hitusen kiusaantuneena.

Lucenius on yksi LeKi Hockeyn omistajia ja Lempäälässä hän pelaa korvauksetta.

– Olen aina ollut täne tervetullut, kun olen tarvinnut treeniä. Nytkin oli luontevaa aloittaa kausi Kisassa, kun sopparia muualle ei ollut. Pelaanko yhden, kaksi vai viisi peliä, ei osaa sanoa. Päivä kerrallaan, Lucenius arvuutteli.

Kisa sai siis lentävän startin sarjaan. Pelkästään yhden ketjun tai yksilön joukkue ei LeKi suinkaan ollut, vaan kolme kärkiketjua kykenivät kaikki hyvään hyökkäyspeliin. Vain nuorten miesten nelonen (Olli Henriksson-Eero Savilahti-Markus Korkiakoski) oli ajoittain hätää kärsimässä. Pakistossa Toni Niemen luistin liikkuu hyvän treenisyksyn jälkeen luistavasti. Toinen pakki Mikko Heiskanen sai pelipaikan ja kiitti luottamuksesta olemalla ”oma itsensä” eli iso ja vahva omalla maalilla.

Seuraavaksi Kisa matkaa perjantaina Savonlinnaan, sieltä tulee pian pelin jälkeen seuraava raportti LVS:n sivuille. Palataan asiaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?