Rämsöön teatterirannan ohjelmistossa remontti

Erkki Tarvainen täryttää polkulja kuntoon.

Erkki Tarvainen täryttää polkulja kuntoon.

Yksi Suomen upeimmista kesäteattereista löytyy Vesilahden Rämsöön Suonojärven rannasta.  Lehtometsän vieressä olevasta rinnekatsomosta aukeaa upea näkymä lavalle ja sen takana olevalle järvelle.

Kukapa uskoisi, että Vesilahden Rämsöön Suonojärven ranta oli pelkkää kivikkoa kolmekymmentä vuotta sitten. Talkootyöllä on vuosikymmenten aikana toteutettu lukemattomia urakoita ja tulokset näkyvät. Rämsöössä on turvallinen, yleinen uimaranta sekä kesäteatteri oheispalveluineen.

Rämsöön kyläkerho on rakentanut kaikki alueen rakennelmat omin varoin. Urakka jatkuu uuden investointihankkeen merkeissä.

– Nyt lisätään valaistusta terassin sivuun, polulle, näyttämölle ja katsomoon. Näin on mahdollista tehdä näytöksiä myös pimeään aikaan, kertoo Marjukka Lähdekorpi-Ojala Rämsöön kyläkerho ry:stä.

Samalla parannetaan alueen esteettömyyttä rakentamalla kulkusilta rantapaviljonkiin ojan yli sekä päällystämällä polut kivituhkalla ja sepelillä. Lisäksi katsomon inva-paikat korjataan.

– Näyttämön pohjan, tukirakenteiden ja lavan kunnostus kuuluvat myös ohjelmaan.

Henkilökunnalle tehdään lisää parkkipaikkoja rannan tien varteen. Lisäksi teatterialuetta maisemoidaan. Rantapaviljongin viereen on jo noussut komea terassi.

Nyt menossa olevien töiden on määrä valmistua ensi kesään mennessä. Vaan eivät työt tähän lopu.

– Tulevaisuudessa olisi mukava saada katsomoon katos. Katsomon tulisi olla purjeen kaltainen, tarvittaessa paikalleen asennettava, jotta se ei peitä hienoa lehtometsää,  Marjukka Lähdekorpi-Ojala sanoo.

 

 

Matti Ollinpoika levittää kaivinkoneella polulle nostetut sorat.

Matti Ollinpoika tasoittaa polulle kaivinkoneella nostetut sorat.

 

 

 

 

 

Paljon talkootyötä

Kesäteatterin ja rannan yleissuunnitelma on laadittu yhteistyössä arkkitehtiopiskelija Sini Kotilaisen ja Nea Tuomisen kanssa. Rakennepiirustukset ja kustannuslaskelmat on tehnyt DI-opiskelija Ville Terväinen ja työkustannukset on laatinut rakennusmetari Harri Pitkämäki.

Rantaremontti toteutetaan vuoden 2014 loppuun mennessä.

Investointihankkeen kokonaiskustannusarvio on 29 000 euroa. Rakennusmateriaalien osuus on 12 360 euroa.

Alueen rakentamisessa tehdään suuri määrä talkootyötä. Talkoilla hoidetaan myös hallinnointia, hankintoja, tiedotusta ja kokoontumisia.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?