Lastensuojelumenot kasvaneet odotettua enemmän

Lempäälän kunnanhallitus esittää valtuustolle muutostalousarviota vuodelle 2013. Lisämäärärahatarpeen nettovaikutus kunnan käyttötalouteen on lähes puoli miljoonaa euroa.

Lastensuojelun perhehoitoon esitetään varattavaksi 270 000 euroa jo aiemmin talousarvioon varatun 421 000 euron lisäksi, koska lastensuojelun perhehoitopalvelujen käyttö on ollut arvioitua suurempaa. Samasta syystä toimeentulotukeen esitetään 150 000 euron lisämäärärahaa talousarvioon jo varatun 1,3 miljoonan euron lisäksi.

Kunnan investointiosaan esitetään ulkoilualueiden ja lähiliikuntapaikkojen rakentamiseen 50 000 euron määrärahaa menoerään osoitetun 30 000 euron lisäksi. Lisärahan turvain on tarkoitus toteuttaa Laasonportin lähiliikuntapaikka 20 0000 eurolla ja Hakkarin reitistön kunnostusta.

Kuntaan saatujen valtionosuuspäätösten perusteella valtionosuuksien tuloarviota esitetään alennettavaksi 900 000 euroa. Valtuustolle esitettävien muutosten johdosta talousarvion vuosikate laskee yhteensä noin 1,4 miljoonaa euroa.

Jo aiemmin tänä vuonna Lempäälän kunnanvaltuustossa on ollut käsittelyssä useita talousarviomuutoksia, mm. Lempäälän Kuljun Koulutalo Oy:n kunnan rahoitusosuudeksi korjaustöihin tuli 267 000 euroa, Sääksjärven keskustan rakentamiseen varattiin 250 000 euron lisämääräraha kiertoliittymän ja kaavakatujen rakentamiseen ja Siskontien rakentamiseksi ja valaisemiksi varattiin 140 000 euron lisämääräraha.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?