Vesilahtifest keräsi parisataa huumorin ja musiikin ystävää viettämään iltaa kirkonkylän nuorisoseurantalolle. Toiveita jatkosta kuului monesta suusta.

Huumori kukki ja rokki raikasi viidennen kerran

Stay Bitch lopetti viidennen ja ehkä viimeisen Vesilahtifestin Nirvanan Smells like teen spiritiin. Festiyleisö jäi toivomaan jatkoa jo perinteeksi muodostuneelle tapahtumalle. Kuva: Katariina Onnela

Stay Bitch lopetti viidennen ja ehkä viimeisen Vesilahtifestin Nirvanan Smells like teen spiritiin. Festiyleisö jäi toivomaan jatkoa jo perinteeksi muodostuneelle tapahtumalle. Kuva: Katariina Onnela

Viides ja kenties viimeinen Vesilahtifest päättyi rokin räimeeseen ja rytmikkäisiin ”Timo, Timo” ja ”Harri, Harri” -huutoihin. Perinteisesti härskiä huumoria ja laadukasta musiikkia yhdistelevä tapahtuma on henkilöitynyt hyvin vahvasti järjestäjiinsä Timo Järvelään ja Harri Penttilään.

– Odotan eniten Järvelän Timoa ja Harria. Stay Bitch on illan kohokohta, mutta myös muut esiintyjät ovat aina olleet hyviä, viidettä kertaa festeillä ollut Mervi Suutari kertoi.

Vesilahtifest pyörähti käyntiin kaksikon hulvattomalla Silvio & Berlusconi -esityksellä. Kahden kokin sopankeitto iski odotetusti festiväen nauruhermoon.

Suutari pohti Vesilahtifestistin olevan jo perinne pienessä kylässä. Väki saapuu vuosittain paikalle tapaamaan tuttuja ja naapureita. Myös tapahtuman tuottaja Järvelä oli saanut samansuuntaista palautetta ihmisten kuultua festivaalin mahdollisesta lopettamisesta.

– Tapahtuma on muodostunut tietynikäisten ihmisten tapaamispaikaksi. Vesilahdelta pois muuttaneet tapaavat kerran vuodessa toisiaan Vesilahtifesteillä, Järvelä kertoi.

Huumoria tarjoili Silvion ja Berlusconin lisäksi myös Naurun tasapaino -kilpailun voittaja Robert Pettersson. Pettersson ei juttujaan suodattanut, vaan yleisö sai kuulla maan röyhkeimmäksi tituleeratun stand up -koomikon repertuaarin parhaimmistoa.

Maarit ja Jukka Hutko olivat saapuneet Vesilahtifesteille nimenomaan huumorin perässä katsomaan Petterssonia ja Silvio & Berlusconia.

– Koko naama oli naurusta kyynelissä ja penkiltäkin melkein tiputtiin, luonnehti Maarit Hutko italialaiskokkien esitystä.

Kuva: Katariina Onnela

Kuva: Katariina Onnela

Pettersson houkutti paikalle silmämääräisesti arvioiden selvästi eniten väkeä. Nuorisoseurantalo raikui naurusta, kun stand up -koomikko kertoi juttujaan omalla rauhallisella tyylillään.

Illan musiikillinen anti oli paikallista. Vesilahtelainen viihdekuoro Feel is esitti cover-versioita pop- ja rock-klassikoista. Lempääläläinen Kaksoispiste taas oli Petterssonin lisäksi illan vetonaula. Vaikka Vesilahtifestiä ei suositeltu perheen pienimmille, sai yhtyeen aikainen esiintymisaika kuitenkin myös nuoria faneja liikkeelle.

Iida Syrjä, 6, oli saapunut äitinsä Marika Syrjän kanssa katsomaan nimenomaan suosikkibändiään Kaksoispistettä.

– Johonkin on kiva päästä nuortenkin fanien katsomaan, Marika Syrjä

Kuva: Katariina Onnela

Kuva: Katariina Onnela

tuumi.

Retropop tempasi iloisella ja vauhdikkaalla lavaesiintymisellään tanssilattian täyteen. Myös Retropop oli saanut faninsa

liikkeelle ja heitä oli saapunut aina Turusta asti.

Illan päättänyt Stay Bitch ei antanut tanssikansan hengähtää, vaan jatkoi energisellä menolla esittäen biisejä Kikasta Nirvanaan.

– Pääsimme tavoitteeseen ja olemme tyytyväisiä. Meininki oli hyvä, tiivisti Järvelä viidennet Vesilahtifestit.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?