Kummisetä Niclas hurmasi Mestis-avauksessa

Käydyt ottelut: LeKi–Peliitat 5–1 ja SaPKo–LeKi 3–2.

Yleismietteet viikon otteluista: Sarja-avauksessaan LeKi oli erän verran jäässä, mutta loistavilla yksilösuorituksilla lempääläistiimi vei 400-silmäparin todistaessa kiistattoman voiton. Savonlinnassa yllättäen joukkue oli tahdoton. Etukäteisveikkailuissa Mestiksen hännille povattu SaPKo oli pelillisesti selvästi parempi, Kisan kavennusmaalit syntyivät aivan pelin loppuhetkillä ilman maalivahtia pelaten.

Säväyttäneet pelaajat: LeKi Hockey Oy:n osakas Niclas Lucenius tuli itselleen tuttuun porukkaan avaamaan kauttaan, kun pelipaikkaa ammattilaisarjoista ei ole toistaiseksi irronnut. Peliittoja vastaan Lucenius kokosi tehot 1 + 3 ja oli selkeästi kaukalon ykkönen. Lucenius nosti ketjukavereistaan eritoten Mika Niemen (1+1) esiin. Myös Tappara-laina Arttu Ilomäki ja Ilves-vahti Juha Järvenpää loistivat myös. Savonlinnan-reissulta jäivät kotiin kuumeinen Lucenius ja siviilitöissä ollut Niemi, ehkä siinä yksi iso selitys tappiolle. Kisan maalilla oli Tomas Kral, joka nousi lempääläisten parhaaksi.

Kommentit: – Meillä on LeKin kanssa hieno suhde. Kun minulla on ollut tarve päästä jäälle, se on aina Lempäälässä järjestynyt. Nyt oli kiva tulla tuttuun sakkiin avaamaan kausi, mutta eivät tämän kauden tavoitteeni toki Mestis-tasolla pelaamiseen liity. Päivä ja peli kerrallaan katsellaan tilanteita, totesi Niclas Lucenius.

Hupsista: Farmiliikenne alkoi heti melkoisella pelaajavyöryllä Lempäälän suuntaan, jota ryydittivät muutamat ”työttömät” pelaajat, kuten Lucenius ja Savonlinnassa Kisassa debytoinut muutaman vuoden takainen SM-liigan maalikunkku Jussi Makkonen. Niin sanotuista omista pelaajista sivussa oli vammojen takia muutama kokenut pelaaja, kuten Aki Juusela ja Antti Hilden sekä reilun kentällisen verran nuoria pelaajia.

Mitä seuraavaksi: Keskiviikkona 18. syyskuuta Hakkariin saapuu Mestiksen kestomenestyjä Vaasan Sport. Sen perään LeKi matkaa hankaliin vieraskaukaloihin eli Kouvolaan (20.9) ja Turkuun (25.9.)

 

LeKin osakas Niclas Lucenius avasi kautensa Lempäälässä huikealla neljän tehopisteen pelillä sarja-avauksessa Peliittoja vastaan. LeKin seuraava kova koetus on tänään Sportia vastaan ja ainakin alkuviikon tiedon mukaan, Luceniuksen pitäisi jatkaa sinimustassa sotisovassa. Kuva: Jani Huurne.

LeKin osakas Niclas Lucenius avasi kautensa Lempäälässä huikealla neljän tehopisteen pelillä sarja-avauksessa Peliittoja vastaan. LeKin seuraava kova koetus on tänään Sportia vastaan ja ainakin alkuviikon tiedon mukaan, Luceniuksen pitäisi jatkaa sinimustassa sotisovassa. Kuva: Jani Huurne.

LeKi–Peliitat-ottelun Pelimiespeukkupelaajat

2 peukkua Niclas Lucenius

1 peukku Victor Westermarck

Raadissa L-VS:n kiekkoasiantuntija Jouko Mattila.

– Viihde-arvosanaksi sarja-avauksesta voi antaa nelosen (asteikko 1-5). Olivathan toinen ja kolmas erä hienojen maalien kimaraa.

– Neljän tehopisteen tekijän hyvyyttä ei isommin edes tarvitse perustella, mutta vinkiksi vaan kaikille katsojille, että nyt kannattaa keskiviikkona tulla Hakkariin, jos Lucenius vaan vielä esimerkiksi Sport-ottelussa Kisassa pelaa. Kaverin oikea sarja olisi pikemminkin KHL tai ainakin SM-liiga.

– Pakit jäävät usein palkitsemishommissa sivurooliin, mutta nyt nuoren Westermarckin esitys vakuutti. Hyvä ja tyylikäs puolustuspelaaminen, jonka kruununa oli upea maali.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?