Sirkkavuoren vuokrakerrostalot valmistuvat Maakalaan syksyllä

Viisikerroksinen talo valmistuu enisiksi. Vastaava työnjohtaja Martti Tuominiemi  toteaa, että kesä ja syksy ovat olleet säiden kannalta hyvää aika arakentaa.

Viisikerroksinen talo valmistuu enisiksi. Vastaava työnjohtaja Martti Tuominiemi toteaa, että kesä ja syksy ovat olleet säiden kannalta hyvää aika arakentaa. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnan omistaman vuokrataloyhtiö Kiinteistö Oy Sirkkavuoren kaksi kerrostalokohdetta Maakalassa, osoitteessa Maakalantie 14 valmistuvat tänä syksynä, toinen lokakuun lopussa, toinen marraskuun lopussa. Rakentajana toimii VRP Rakennuspalvelut Oy.

Kohde käsittää A- ja B-talot, joihin tulee yhteensä 55 asuntoa, kooltaan yhden huoneen asunnoista neljän huoneen asuntoihin. Yksiössä on 37,5 neliötä. Kaksiot ovat kooltaan 42,5–61 neliötä. Kolmiossa on noin 70 ja neljän huoneen asunnossa noin 80 neliötä.

Kaikissa asunnoissa on sauna ja parveke. Sirkkavuoren uusin vuokratalokohde on varusteltu nykyajan mukavuuksin. Vuokraan kuuluu kaapelitelevisio ja laajakaistayhteys.

Ensin valmistuu ns. B-talo lokakuun lopussa. Talo on viisikerroksinen ja sen kellarikerroksessa sijaitsee harraste- ja muut yhteistilat. Talot ovat asuntojen suhteen pääsoin identtiset. Myöhemmin, marraskuun lopussa valmistuva A-talo on nelikerroksinen.

– Hyvin olemme pysyneet aikautaulussa sanoo vastaava työnjohtaja Martti Tuominiemi VRP:n Tampereen yksiköstä.

Runkovaiheessa kosteusvauriota

Maakalan kohteen rakentamisen alkoi vuonna 2012, mutta ensimmäinen rakennusliike ajautui talousvaikeuksiin, sittemmin konkurssiin. Työmaa seisoi kesän 2012 ajan, jolloin elementtirunkovaiheessa olleeseen taloon pääsi syntymään kosteusvaurioita.

– Uuden rakentajan myötä kaikki kastuneet materiaalit on vaihdettu, muun muassa ikkunat ja eristeet, sanoo Sirkkavuoren uusi toimitusjohtaja, Sirkkavuoren sosiaalisena isännöitsijänä vuodesta 2001 työskennellyt Johanna Heikkilä. Hänen edeltäjänsä Arimon Heino jää eläkkeelle 30. syyskuuta.

Uusien asukkaiden ei Heikkilän mukaan tarvitse olla huolissaan home- tai kosteusvaurioista.

– Rakennuksesta on tehty tarkat ja perusteelliset kuivausraportit, ja takaan, että mitään muuta tällä hetkellä rakennettavaa taloa ei ole näin huolella tutkittu ja mitattu, joten huolta kosteuden aiheuttamasta home- tai muusta sellaisesta vauriosta ei ole, Heikkilä vakuuttaa.

Sirkkavuorelle valmistuu tänä vuonna Sääksjärvelle Toimelantalon toinen vaihe Asuntotie 10:ssä, johon tulee 12 vanhusten asuntoa. Toistaiseksi muita kohteita ei ole suunnitteilla tai rakenteilla.

KOy Sirkkavuorella on asuntoja yhteensä noin 700. Lempäälän alueella asuntoja vuokraava Kiinteistö Oy Sirkkavuori tekee myös asukasvalinnat kaikkiin haettaviin kohteisiin lukuun ottamatta eräitä vanhusten asuntoja.

Vanhoihin vapautuviin asuntoihin voidaan jättää kuntaan hakemuksia jatkuvana hakuna. Yhdellä hakemuksella voi hakea kaikkiin haluttuihin kohteisiin. Uusiin, valmistuviin vuokra-asuntoihin on kuitenkin aina erillinen haku. Sirkkavuoren uusimman, Maakalan kohteen hakuaika on päättynyt 23. syyskuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?