Pääkonttorille viiden hehtaarin yritystontti Marjamäestä

Yritystontti sijaitsee Ideaparkin pohjoispuolella moottoritien ja entisen kolmostien välissä. Kuva: Erkki Koivisto

Yritystontti sijaitsee Ideaparkin pohjoispuolella moottoritien ja entisen kolmostien välissä. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnanhallitus hyväksyi maanantaina 16. syyskuuta kaksi yritystonttikauppaa Marjamäen yritysalueelta.

Kunnanhallitus päätti myydä runsaan 56 000 neliön yritystontin UM Yhtiöt Oy:lle ja noin 4 500 neliön määräalan Frescon Oy:lle. Suuremman tontin kauppahinta on runsaat 840 000 euroa ja pienemmän 63 000 euroa.

Suurempi myytävä tontti sijaitsee Ideparkin ja Helsingitie 130:n pohjoispuolella, lähellä moottoritieliittymää numero 36 moottoritien ja entisen kolmostien välissä. Kunta myi viiden hehtaarin tontin aikaisemmin ns. miesten maailmaksi kaavaillulta alueelta.

UM Yhtiöt Oy on monialayhtiö, jonka tytäryhtiöihin kuuluvat mm. konekauppaa ja -vuokrausta harjoittava RealMachinery Oy, kiviaineskauppaa harjoittava Suomen Maa ja Kivi Oy ja rakennustoimintaa harjoittava Lännen Laaturakennus Oy.

UM Yhtiöt Oy aikoo rakentaa myytävälle alueelle vähintään 2 500 kerrosneliömetrin suuruisen hallin, johon sijoittui yhtiön tytäryhtiön, RealMachinery Oy:n käyttöön tuleva pääkonttori. Ostajan on haettava rakennuslupaa hankkeelle kahden vuoden kuluessa omistusoikeuden siirtymisestä.

Suomalainen, uusien ja käytettyjen maanrakennuskoneiden kauppaan ja konevuokrauspalveluihin keskittyneen RealMachinery Oy:n liikevaihto on noin 4,4 miljoonaa euroa. UM Yhtiöt Oy omistaa sataprosenttisesti vuonna 2010 perustetun RealMachinery Oy:n.

Frescon Oy:lle hallitilaa

Kunnanhallitus päätti myydä pinta-alaltaan noin 4 500 neliömetrin yritystontin Frescon Oy:lle Vikinraitilta Marjamäen yritysalueelta läheltä Kaipionmäentiellä sijaistevaa Liikuntaparkkia. Kauppasumma on 63 000 euroa.

Yritys aikoo rakentaa tontille vähintään 500 kerrosneliömetrin toimitilat vuoden 2014 loppuun mennessä. Rakentaminen on aloitettava viimeistä ensi vuoden tammikuun lopussa.

Frescon Oy on lihashuoltotuotteiden valmistuksen ja markkinointiin keskittynyt yritys, jonka tuotteita ovat mm. Cool-X urheilijan kipuvoiteet sekä kylmäterapia- ja lihashuoltotuotteet.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?