Seutuselvityksen yleisötilaisuus Vesilahdessa ja Lempäälässä

Elinvoimainen Tampereen kaupunkiseutu -selvitystyötä esitellään Vesilahdessa ja Lempäälässä. Kaikille avoimet keskustelutilaisuudet pidetään Vesilahdessa 30. syyskuuta Vesilahden yläasteella (Koulutie 2) kello 17. Lempäälän vuoro on 2. lokakuuta Hakkarin koululla (Ahertajantie 2) kello 17.30.

Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita keskustelemaan, pohtimaan ja jakamaan mielipiteitä siitä, millaisella kaupunkiseudulla kuntalaiset haluavat tulevaisuudessa asua.

Seutuselvityksessä keskitytään seudun organisointiratkaisujen mietintään ja haetaan näkemystä siitä, millaiseksi Tampereen kaupunkiseutua halutaan kehittää. Tavoitteena on löytää vahvistavat rakenteet ja tukea kaupunkiseudun kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden vahvistamista, asukkaiden hyvinvoinnin edistämistä ja sekä hyvän elinympäristön ja kestävän kehityksen turvaamista.

Keskustelutilaisuudessa esitellään väliraportissa esille tulleet viisi vaihtoehtoista organisointitapaa: tiivistyvä yhteistyö, yhdentyvä kaupunkiseutu, metropolihallinto, eurooppalainen kaupunki -Tampere ja yksi kunta. Elokuussa julkaistu selvitystyön väliraportti löytyy sähköisessä muodossa Tampereen kaupungin sivuilta.

Selvitystyötä tekee emeritus maaherra Rauno Saari. Työn tekeminen käynnistyi tammikuussa 2013. Työtä ohjaa ohjausryhmä, johon kuuluvat selvitykseen osallistuvien kuntien kunnanvaltuustojen ja -hallitusten ensimmäiset puheenjohtajat ja Tampereelta kolme muuta edustajaa. Lisäksi selvitysmiehen työn tueksi on koottu seudullinen asiantuntijaryhmä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?