LeKa-klubi aloittaa Vesilahdessa

Hääräyksen Santtu Karvonen, LeKa:n Janne Honkanen ja Tikankolon Pasi Kivelä odottavat innolla tulevaa lauantaita.

Hääräyksen Santtu Karvonen, LeKa:n Janne Honkanen ja Tikankolon Pasi Kivelä odottavat innolla tulevaa lauantaita.

Keikkasyksy saa kunnon startin paikallisen punkin merkeissä. Lempäälän elävän musiikin yhdistys LeKa (Lempäälän Karuselli ry) nimittäin tuo Vesilahden Ravintola Tikankoloon tuhdin kattauksen energistä meininkiä. Lauantaina 28. syyskuuta lavallle nousevat lempääläläiset bändit Hääräys ja U.K.K.

Jatkossa LeKan klubi-iltoja järjestetään Tikankolon ohella tuttuun tapaan myös Frendit-pubissa. LeKa:n puuhamies Janne Honkanen kertoo, että vaihteeksi on mukava tuoda iloa Vesilahden pimeneviin iltoihin.

– Meidän ja Tikankolon yhteistyö alkoi Kurki-festareilta, jotka sujuivat varsin mainiosti. On hienoa, että saadaan tuoda paikallista bändiosaamista näytillä vaihteeksi Vesilahdellekin.

Ravintola Tikankolon Pasi Kivelä on samaa mieltä.

– Olin positiivisesti yllättynyt kaikista Kurki-festivaalin LeKa-bändeistä. Mielellään järjestämme täällä mahdollisuuden paikallisille bändeille esiintyä.

Tikankolossa nähdään pitkin syksyä myös paljon muutakin kiinnostavaa, muun muassa tangokuningatar Johanna Debreczeni ja muutamia nimettömämpiä esiintyjiä.

– Vaikka artistilla ei ole nimeä, ei se tarkoita etteikö se olisi hyvä. Suomi on täynnä kovia bändejä, joita suuri yleisö ei tunne, Kivelä toteaa.

Määräyksestä Hääräykseksi

Energistä suomenkielistä punkia. Siinä tiivistettynä Hääräyksen olemus laulaja Santtu Karvosen mukaan.

Bändillä on niin hieno nimi, että on pakko kysyä, mistä se on peräisin.

– Heittelimme ilmoille joitain ideoita, ja yksi oli Määräys. No, kitaristimme Akseli Häärän mukaan Määräyksestä tuli sitten Hääräys.

Karvonen kertoo, että Hääräys sai alkunsa, kun hän yhdessä Akseli Häärän kanssa halusivat tehdä kunnon vanhan ajan punkia. Vähitellen jäsenet löytyivät, ja nyt bändi on ollut kasassa puolitoista vuotta. Keikkoja on tehty kymmenkunta.

– Olemme käyneet Hyvinkäällä asti, ja keikkailleet muun muassa Puntala-rockissa ja Kurki-festivaaleilla, Karvonen kertoo.

Jossain lähitulevaisuudessa Hääräys painuu studioon äänittämään, mutta vielä ei ole tietoa, koska. Yksi bändin jäsenistä on sivarissa ja toinen armeijassa.

Rahan takia ei punkia soiteta. Mikä Santtu Karvosta ja Hääräyksen porukkaa sitten vetää lavoille?

– Se riittää, että edes yhden ihmisen saa iloiseksi musiikilla, Karvonen toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?