MukavaIT helpottaa tiedonkulkua päiväkodissa

Lempääläläinen startup-yritys mukavaIT on tuomassa päiväkoteihin uudenlaista Päikky-tietojärjestelmää. Avainsanoja ovat joustavuus, käytettävyys ja edullisuus.

Yrityksen asiakkuusjohtaja Jaakko Hautamäki esittelee Päikyn demoversiota puhelimellaan. Yksinkertaisesti sanottuna kyse on kännykkäsovelluksesta, jolla päivähoidon työntekijät voivat hallita arkea.

– Idea syntyi päiväkodin pihassa. Monelle vanhemmalle on varmaan tuttua, että lippulaput ovat koko ajan hukassa ja tieto ei kulje.

Päikky pyrkii tuomaan helpotusta päiväkodin pyörittämiseen. Hautamäki painottaa, että palvelua on kehitetty päivähoidon ammattilaisten kanssa. Koko ajan on menty käytettävyys edellä.

– Kunnilla on päivähoidossa käytössään suurten ohjelmistotalojen taustajärjestelmät, joissa käsitellään lasten hoitoon liittyviä tietoja. Nämä tuotteet ovat lisenssipohjaisia eli kunta ostaa lisenssin, joka oikeuttaa järjestelmän käyttöön. Erikseen kunta maksaa sitten vuosittain ylläpidosta ja päivityksistä, selvittää Hautamäki.

Miten mukavaIT:n palvelu sitten eroaa näistä?

– Päikkyä käyttävä kunta maksaa järjestelmässä olevien lasten lukumäärän mukaan. Päivitykset ja ylläpito sisältyvät jo hinnoitteluun. Mukana ei ole suurta aloitusmaksua lisenssin muodossa, vaan lasten lukumäärä lasketaan joustavasti,  ja sen pohjalta veloitetaan käytetystä palvelusta.

– Tämä antaa esim kasvukunnille ja pieneneville kunnille mahdollisuuden ilman portaita ottaa palvelua käyttöön.

Lisäksi Päikky toimii www-pohjaisesti. Se on siis käytettävissä kaikilla laitteilla, joissa on nettiselain.

Hautamäen mukaan palvelupohjainen tuote on edullinen verrattuna lisenssituotteisiin.

– Olemme Tekesin sote-ohjelmassa toteuttamassa myös kansainvälisille markkinoille suunnattua tuotetta, jollaista ei ole markkinoilla aiemmin ollut.

Päikyn pilottihankkeita on tällä hetkelllä käytössä yli kymmenellä paikkakunnalla, kuten esimerkiksi Espoossa, Nurmijärvellä, Kurikassa ja Perhojokilaaksossa. Vielä Hautamäki ei pysty sanomaan, otetaanko Päikky käyttöön Lempäälässä ja Vesilahdessa. Tampereen seudulla on meneillään päivähoidon tietojärjestelmien seutukunnallinen kilpailutus, jonka yhtenä vaihtoehtona on mukavaIT:n Päikky.

MukavaIT:n Jaakko Hautamäki esittelee Päikky-palvelua kännykästään.

MukavaIT:n Jaakko Hautamäki esittelee Päikky-palvelua kännykästään.

Ikaalinen ja Parkano ottavat käyttöön Päikyn

Ikaalisten ja Parkanon kaupungit ottavat käyttöön mukavaIT Oy:n toimittaman Päikky-tietojärjestelmän päivähoidossaan.

Uuden tietojärjestelmän ominaisuuksiin kuluuvat muun muassa lasten sekä hoitajien läsnäolojen kirjaaminen ja seuranta kännyköiden tai muiden mobiililaitteiden avulla. Lisäksi vanhemmat voivat ilmoittaa ja suunnitella etukäteen hoitotarvettaan omien käyttöliittymiensä kautta.

Myös viestintä kodin ja hoidon välillä helpottuu. Tietojärjestelmäuudistuksen tavoitteena on yksinkertaistaa hallinnon toimintoja ja antaa perheille mahdollisuus joustavaan päivähoidon käyttöön.

Samalla varaudutaan myös mahdolliseen suunnitelmalliseen tuntiperusteiseen laskutukseen. Uuden tietojärjestelmän on tarkoitus tuoda vaihtoehto nykyisille varhaiskasvatuksessa käytössä oleville järjestelmille vuoden 2014 aikana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?