Sunnuntaina on luvassa laulua ja lausuntaa ihan kaikille, lupaavat esiintyjät.

Liity Oskarin ja Oivan seuraan

Satu Sointu-Siltanen (istumassa) ja Julius Martikainen ovat konsertoineet yhdessä aiemminkin. Lausujat Oskarin ja Oivan kanssa -tapahtumaan löytyivät läheltä, Pirkko Bergius ja Esko Salonen ovat aiemminkin lausuneet Oiva Paloheimon tuotantoa.

Satu Sointu-Siltanen (istumassa) ja Julius Martikainen ovat konsertoineet yhdessä aiemminkin. Lausujat Oskarin ja Oivan kanssa -tapahtumaan löytyivät läheltä, Pirkko Bergius ja Esko Salonen ovat aiemminkin lausuneet Oiva Paloheimon tuotantoa.

Tampereen konservatoriossa laulua opiskeleva Julius Martikainen uppoutui viime kesänä Oskar Merikannon musiikkiin. Pirkko Bergius ja Esko Salonen taas ovat omien sanojensa mukaan venksahtaneet Oiva Paloheimoon ja hänen runoihinsa. Nämä kolme toi yhteen Martikaisen sukulainen Satu Sointu-Siltanen ja näin syntyi tapahtuma nimeltä Oskarin ja Oivan seurassa.

Sunnuntaina 6. lokakuuta Martikainen esittää Merikannon musiikkia Vesilahden seurakuntatalolla Sointu-Siltasen ja Jutta Joelssonin pianonsoiton säestyksellä. Ohjelma on rytmitetty herkemmästä mahtipontisempaan musiikkiin, mukana ohjelmistossa on esimerkiksi kappaleet Kullanmurunen, Merellä ja Itkevä huilu.

– Joka kappaleeseen löytyy yhteys jokaisesta runosta, sanoo Martikainen huomanneensa.

Oskarin ja Oivan seurassa on ollut Martikaiselle mukavaa musiikillista vaihtelua muista projekteistaan. Parhaillaan hän on mukana Tampereeen musiikkiakatemian Hulttion tie -oopperaprojektissa ja Tampereen oopperan kuorossa.

Bergius ja Salonen ovat valinneet lausuttavakseen vesilahtiteemaisia runoja Paloheimon tuotannosta.

– Tuhantein rantain maa on ainakin kirjoitettu Vesilahdessa, kertoo Bergius.

Pappilan pihapiirissä sijaitsevasta Oiva Paloheimon taiteilijakodista on ollut hänen mukaansa helppo löytää sopivat runot esitettäviksi. Esimerkiksi Siunatut vuosisadat -niminen runo on tehty Vesilahden kirkon 600-vuotisjuhliin. Sunnuntaina sen esittää Esko Salonen.

– Tästä tulee hieno juttu. Toivon ja haluan, että nuoret muusikot saisivat tulevaisuudessakin käyttöönsä Vesilahden akustisesti hyviä tiloja ja pääsisivät estradille yleisön eteen, Vesilahdessa kanttorina toimiva Sointu-Siltanen sanoo.

Ohjelma on suunniteltu moneen makuun aina populäärimmästä Merikannosta hengellisemmän pohjan omaaviin Paloheimon lapsirunoihin. Tulossa on tunteisiin vetoava tilaisuus ja ilta päättyy juhlallisesti juhlarunoon.

Satu Sointu-Siltanen (istumassa) ja Julius Martikainen ovat konsertoineet yhdessä aiemminkin. Lausujat Oskarin ja Oivan kanssa -tapahtumaan löytyivät läheltä, Pirkko Bergius ja Esko Salonen ovat aiemminkin lausuneet Oiva Paloheimon tuotantoa.

Satu Sointu-Siltanen (istumassa) ja Julius Martikainen ovat konsertoineet yhdessä aiemminkin. Lausujat Oskarin ja Oivan kanssa -tapahtumaan löytyivät läheltä, Pirkko Bergius ja Esko Salonen ovat aiemminkin lausuneet Oiva Paloheimon tuotantoa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?