Monelaisiin erilaisiin tapahtumiin muovautuva Ideaparkin keskusaukio raivattiin tällä kertaa lentopallokentäksi, kun siellä pelattiin juniorilentopalloturnaus sekä pääsarjajoukkueiden näytösotteluita.

Ideaparkin keskusaukio muuttui lentopallonäyttämöksi

Lempäälän Kisan ja Jyryn sekä Ideaparkin järjestämä lentopallojunioreiden Fun Park-turnaus pelattiin nyt ensimmäistä kertaa ja ostoskeskuksen yleisö pääsi näkemään nuorten pelejä lähietäisyydeltä. Lauantaina sekä sunnuntaina 28.-29. syyskuuta  F- ja E-juniorit pääsivät ottamaan mitta ikäisistään keskusaukiolle rakennetulla parkettikentällä. Tapahtumassa oli osallisena lauantain aikana myös Lentopallon Mestaruusliigan joukkueita, naisten sarjan LP Kangasala ja Oriveden Ponnistus sekä miesten Rantaperkiön Isku Tampereelta.

Lauantai alkoi kahdella pikkukentällä, kun ensimmäiset junnusarjojen pelit pyörähtivät käyntiin F-junnujen osalta. Poikien sarjoissa paikallista väriä edustivat Jyryn ja tyttöjen sarjoissa LeKi joukkueet. Aivan pienimmät pelasivat koppipallo kaksi vastaan kaksi, aikuisten pelatessa kuudella kuutta vastaan. Hieman vanhemmat pelasivat jo kolmella kenttäpelaajalla. Kun ensimmäiset ottelut oli saatu loppuun, oli vuoro esitellä yleisölle sekä tietysti junnupelaajille liigatason pelureita. Mainitut kolme joukkuetta jakelivat päivän aikana esitteitään sekä markkinoivat tulevaa kauttaan. He tarjosivat myös näytteitä huipputason lentopallosta muutaman näytösottelun merkeissä sekä lämmittelyssä pallottelun tiimoilta.

Aluksi naisten LP Kangasala ja OrPo pelasivat leikkimielisesti neljä vastaan neljä peippipelin pienellä juniorokentällä. Etenkin tämän ottelun aikana yleisöä oli saapunut huomattava määrä kentän reunoille katsomaan näytösottelua, muutenkin aikuisten otteet herättivät mielenkiintoa ja toivat tapahtumaan oman erkoisen lisänsä. Sen jälkeen siirryttiin miehiin ja poikiin, kun Iskun joukkue otti mittaa Jyryn junioreista. Nuoret pelimiehenalut saivat muutamaan otteeseen oppia kokeneemmilta, mutta myös pääsarjapelaajat olivat välillä ihmeissään taidokkaiden junnujen hyökätessä. Lopuksi Isku ja Kangasala pelasivat isolla kentällä keskenään, tosin naisten verkolla ja virne suupielessä. Näytöspelien jälkeen vuorossa oli pallottelua innokkaiden junioreiden kanssa, nimmareiden jakelua sekä valokuvausta.

Loppupäivästä oli jälleen vuorossa junioreiden pelejä sekä muuta oheistoimintaa ja tarjontaa turnauksen ympärillä. Sunnuntaian vuoroon pääsivät ikäluokkaa vanhemmat eli E-juniorit pelaten oman turnauksensa. Pelaajille kuului turnauksen nimen mukaisesti rannekeet huvipuisto Fun Parkin rannekkeet, joita pääsivät hyödyntämään pelien loputtua ja pidemmillä tauoilla.

LeKi kohtaa Iskun Suomen Cupissa

Fun Park-turnauksessa mukana ollut Rantaperkiön Isku kohtaa lentopallon Suomen Cupissa paikallisen Lempäälän Kisan miessakin. LeKi voitti Cupin ensimmäisellä kierroksella Tapanilan Erän Helsingistä 3-1. Vieraissa pelattu peli ei ollut aivan parasta Kisaa, mutta libero Jussi Niemen johdolla vahvan puolustuspelin kautta ottelu kääntyi lempääläisille.

Cup-ottelu Iskua vataan on merkittävimpiä yksittäisiä otteluita Lempäälän lentopallohistoriasa 2000-luvulla, ja vielä kotikentällä pelattuna. Harvoin tai liki koskaan pääse lempääläinen joukkue ottamaan mittaa liigaryhmästä. Peli käydään perjantaina 11. lokakuuta Hakkarin liikuntahallilla. Ideaparkissa varmasti oli vakoilijoita kisalaisten osalta katsastamassa Iskun syyskuntoa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?