Naakat piipussa

Naakkaparvi viettää päivää Ideaparkin katolla.

Naakkaparvi viettää päivää Ideaparkin katolla.

Menneenä kesänä naakkapariskunta otti pesäpaikakseen pihamme kesäsaunan piipun.  Sieltä mustanpuhuva kaksikko tähysteli lähialueen elämää kuin kuninkaalliset Towerin tornista.

Ensi vaiheessa tuli mieleen ajatus ajaa ylimieliset siivekkäät tiehensä. Sytytin saunaan valkean merkiksi siitä, että nyt olisi vieraiden hyvä aika lähteä.

Mitä vielä, savun keskellä naakkaperhe nautti piipusta pukkaavasta lämmöstä ja jatkoi kodinrakentamista.  Siivekkäiden savustuksen epäonnistuttua hain korvikkeeksi hot wingsit baarista.

Kesän mittaan myös pariskunnan äänekkäät lähisukulaiset vierailivat saunan katolla päiväkohtaisesti seuraamassa jälkikasvua. Varsin nopeasti toinen sukupolvi naakoja varttui lentokypsään ikään ja mekkala piipussa hiljeni. Kunnes eräänä päivänä katolla oli yllättävä näky.

Piipusta pöllähti esiin kolme naakan päätä. Tuumasin, että rajansa kaikella, suvaitsevaisuudellakin ja nakkasin piipunvaltaajia kävyllä. Naakkatrio leväytti siivilleen ja häipyi.

Jo vartin päästä pihan toisella puolella oleva tammi täyttyi synkistä hengenheimolaisista, jotka kohdistivat äänekkään kritiikkinsä kävynheittäjään. Nyt se on muuten varmaa. Ensi kesään mennessä piipun päällä on peltihattu.

Mistä mahtaa johtua, että taivaan pimentävät naakkaparvet ovat nykyisin tavallinen näky Lempäälässä. Joillakin paikkakunnilla on seurattu parvien elämää, ja silloin on selvinnyt, että naakoilla on tarkat reitit ja aikataulut.

Lempäälässä naakkojen yksi vakioreitti kulkee kuntakeskuksesta Hakkarin kautta Ideaparkiin. Ennen naakkoja näki lähinnä kirkkojen ympäristössä, mutta aikaansa seuraavat linnut ovat löytäneet myös bisneksen pyhätön, kauppakeskuksen. Sieltä ne kurkkivat katon reunalta, mitä ihmiset kaupasta kotiin kantavat.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?