Nokia viilenee, Finnairissa myrskyvaroitus

”Avasin aamulla ulko-oven ja tulva-aalto löi kotiini. Talomme edustalla olevia peltoja halkovan joen pinta oli noussut kuusi metriä.”

Tällaisen painajaisen olivat eräälle kansalaiselle aiheuttaneet ympäristöministeri Ville Niinistön puheet illan uutisissa. Niinistö kertoi viimeisimmän ilmastotutkimuksen tuloksista, jotka osoittavat ilmaston lämpenemisen etenevän kovaa vauhtia. Yhtenä seurauksena on vedenpinnan huima nousu.

Jotakuinkin samaan hengenvetoon Niinistö totesi, että ilmastoskeptikot voivat nyt lopettaa vastaanhangoittelun. Keskustelu on päättynyt.

Kun en ole skeptikko, otan vapauden jatkaa keskustelua. On vuosi 2007 ja liikemies Toivo Sukari on juuri ostanut sokealta dekkarikirjailijalta Teijo Romppaiselta jäävuoren kaavan 60 000 eurolla Leijonan kita-viihdeohjelmassa. Jäänteko Ideaparkin edustalla alkaa marraskuussa tavoitteena seitsenkerroksisen talon korkuinen jäävuori.

Sää tekee tepposet. Talvi on musta ja kostea, leuto pitkälle kevääseen ja Romppainen joutuu lopputalvesta lyömään märät hanskat tiskiin.

Samaisena talvena julistetaan loppu Suomen talviurheilulle, suomalaisuudelle.  Lunta ei enää sada, kaukalot eivät jäädy, maastohiihto loppuu, jääkiekko loppuu, laskettelukeskukset suljetaan, joulua ei tule. Urheilukaupat pullistelevat myymättömiä suksia ja kauden trendiväreissä kirkuvia ulkoiluvaatteita.

Suomen tulevaisuus näyttää synkältä. Tosin samaan aikaan Lapissa paukkuvat tavanomaiset -30 asteen pakkaset, mutta saamelaisia ei lasketa mukaan.

Lopunajan julistusta seuraavina talvina sataa paljon lunta ja kovat pakkaset paukkuvat. Kattoja sortuu lumikuorman painosta ja kolaajia putoilee maahan.  Teoriaa tarkennetaan: lämpenemisen sijaan äärimmäiset ilmiöt lisääntyvät eli teoria kattaa kaiken.

Juuri nyt, aikana, jolloin taloustiede ei pysty ennustamaan edes kahden viikon päähän ilmastotiede ennustaa 100 vuoden perspektiivillä ja asteen tarkkuudella. Tämä on huippua!

Siirretään pari ilmastotieteilijää Helsingin pörssiin ja Suomen Pankkiin, niin johan syntyy kunnon ennusteita ja kielellä jota kaikki sijoittajat ymmärtävät. Uutisia: Nokia lämpenee mutta kylmenee nopeasti. Kemirassa navakkaa tuulta, Finnarissa myrskyvaroitus.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?