Vesitaksoihin esitetään kolmen prosentin korotusta

Lempäälän Vesi -liikelaitos aloittaa toimintansa ensi vuodenvaihteesta. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän Vesi -liikelaitos aloittaa toimintansa ensi vuodenvaihteesta. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän vesihuoltolaitoksen voimassa oleva kulutusmaksu on nousemassa 1,36 eurosta kuutiolta 1,69:ään ja viemärilaitoksen nykyinen käyttömaksu 1,98 eurosta kuutiolta 2,46:een. Kunnanhallitus esittää valtuustolle veden, jäteveden ja huleveden perusmaksuihin kolmen prosentin korotusta. Myös liittymismaksuja esitetään korotettavaksi saman verran.

Käyttö- ja perusmaksujen muutosesityksen vaikutus on omakotitalokiinteistön, jonka vedenkulutus on 150 kuutiota vuodessa, vesimaksuihin noin 22,5 euron vuotuisen lisäyksen.

Uusiksi palvelumaksuiksi esitetään mm. rikkoutuneen vesimittarin uusimiseen ja vesimittarin poistoon, asennukseen ja säilytykseen ottoon.

Korotuksilla pyritään vastaamaan nykyistä paremmin töistä aiheutuvia kustannuksia. Korotukset perustuvat vesiliikelaitoksen liiketaloudellisen ennusteen tuloksiin, jotka osoittavat korotuspaineeksi kolme prosenttia.

Vesihuoltolain mukaisena vesihuoltolaitoksen Lempäälässä jatkossa toimiva Lempäälän Vesi -liikelaitos aloittaa toimintansa vuoden 2014 alusta. Sen johtokunta on yksimielisesti päättänyt valita liikelaitoksen toimitusjohtajaksi Lasse Sampakosken. Hän toimii nykyisin Lempäälän vesihuoltolaitoksen vesihuoltopäällikkönä.

Kommentit (3)

 1. Juha Karvinen

  Kumpi tässä nyt on väärässä – otsikko vaiko teksti?

  Jos vesimaksu korotetaan tekstin mukainen 1,36e/m3 -> 1,69e/m3 on kyseessä suorastaan pöyristyttävä 24% hinnannosto!
  Samoin harmaan veden tapauksessa (1,98e->2,46e) olisi kyseessä liki 20% hinnankorotus.

  Laskin äkkiä että meidän perheen (4h) kulutuksessa tuo tarkoittaisi noin 160-170e nousua vuodessa, ei suinkaan kerrottua 22 euroa….

  Vai onko ”kulutusmaksu” jotain muuta kuin mitä loppukäyttäjältä laskutetaan?

 2. Juha Karvinen

  Luin kunnanhallituksen pöytäkirjaa aiheesta, sen voi ladata täältä:
  http://www2.lempaala.fi/d5web/kokous/20134169-6.PDF

  Näyttäisikin nyt siltä että tässä LVS-jutussa on ensin ALV 0% hinnat mainittuina (1,36e ja 1,98e) jonka jälkeen tuo jälkimmäinen hinta olisikin tarkalleen sama, mutta ALV 24% eli se mitä kuluttajat oikeasti maksavat.

  Näin ollen 1.1.2014 korotetut hinnat olisivat luokkaa:
  – 1,74e/m3 puhdas vesi
  – 2,53e/m3 harmaa vesi
  (Oletuksilla että +3% korotus tehdään ALV 0% hintoihin ja ALV ei enää nouse).

  Täytyypä alkaa keräämään sadevettä, koska 4,27e/m3 esim. nurmikolle lorotettuna on paljon (oletushan on että puhdas vesi palaa aina 1:1 tuonne harmaan puolelle).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?