Koiraa ammuttu kotipihassa

Lauantaisen ampumisen uhriksi joutunut puolitoistavuotias Kerttu-koira voi olosuhteisiin nähden tällä hetkellä hyvin. Kuva: Erkki Koivisto

Lauantaisen ampumisen uhriksi joutunut puolitoistavuotias Kerttu-koira voi olosuhteisiin nähden tällä hetkellä hyvin. Kuva: Erkki Koivisto

Lauantai-iltana 28. syyskuuta kello puoli seitsemän aikaan ammuttiin ilmakiväärillä omakotitalon pihalla kytkettynä ollutta koiraa Lempäälässä. Talo sijaitsee Kuljussa Vanattarantien ja Tampereentien vilkasliikenteisellä risteysalueella.

Puolitoistavuotias iso tanskandoggi sai kaksi osumaa vasempaan kylkeensä. Molemmat luodit ovat koiran sisällä, toinen lähellä keuhkoa, toinen lonkassa. Laukauksia on voinut olla enemmänkin.

Koiran omistaja oli ampuma-aikaan kotona. Viimeisillään raskaana oleva nainen käveli kohti haukkumaan alkanutta koiraansa aikeissa hakea sen sisään, kun toinen laukaus kajahti pusikon suojista. Koiranomistaja ei havainnut ampujaa, mutta kuuli laukauksen. Poliisi tutkii tapahtunutta. Ampuja ei ole poliisin tiedossa.

Koiranomistaja arvelee koiran haukkumisen mahdollisesti provosoineen ampujan vaaran aiheuttamiseen ja ampuma-aserikokseen. Perheen nelivuotiaan pojan keinu ja liukumäki olivat pihan suuntaan ampuneen ampumalinjalla, mutta onnekseen poika oli tapahtuma-aikaan sisällä.

Omistajat veivät ammuskelusta loukkaantuneen koiran yötä myöten Hämeenlinnaan eläinsairaalaan, jossa se röntgenkuvattiin. Eläimen tila on vakaa, mutta saattaa mahdollisesti heikentyä, jolloin edessä voi olla leikkaus.

Tapahtuma-aikaan oli hämärää, mutta havainnointiin vielä riittävästi päivänvaloa. Poliisi kaipaa vihjeitä mahdollisista kuulo- tai näköhavainnoista p. 071 8748090.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?