Riemurippikoululaiset tapaavat Lempäälässä

Vuonna 1963 soi Beatles, twist, tango ja letkis. Televisio teki läpimurtonsa suomalaisiin koteihin. Presidentti Kennedy murhattiin. Kansalaiset opettelivat vanhan ja uuden markan eroa.

Noista päivistä on jo puoli vuosisataa.

Lempäälän seurakunta kutsuu tasan viisikymmentä vuotta sitten eli vuonna 1963 rippikoulun käyneet ja konfirmoidut yhteiseen kokoontumiseen sunnuntaina 17. marraskuuta.

Riemurippikoululaisten tapaaminen alkaa messulla vanhassa rippikirkossa eli Pyhän Birgitan kirkossa. Sen jälkeen on Lempoisten seurakuntatalossa keittolounastarjoilu, ohjelmaa ja aikaa muistella nuoruusaikaa.

Riemurippikoululaisissa on eniten vuosina 1947 ja 1948 syntyneitä, mutta joukossa on myös heitä vanhempaa väkeä. Vielä 1960-luvulla monet rippikouluryhmät muodostettiin koululuokittain, ja niissä oppilaiden ikähaarukka oli suurempi kuin nykyään.

Tapaamiseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ja sanaa voi levittää tuttavapiirissä. Seurakuntatalolle saa mieluusti tuoda valokuvia ja esineitä, jotka virkistävät yhteistä muistia.

Kokoontumista järjestää seurakuntapastori Emmi Korpi.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>