Yleisurheilussa lähes nappiin sujunut kausi

Lempääläisessä yleisurheilussa puhutaan seuratasolla liki sataprosenttisesti Lempäälän Kisan yleisurheilusta. LeKi on tällä hetkellä yksi Hämeen vahvimmista yu-seuroista, ja tulevaisuus näyttää lempääläisittäin oikein hyvältä.

Vaikka Kisa on leimallisesti junioriseura, pitää urheilevilla lapsilla ja nuorilla olla esikuvia eli edustusurheilijoita. Tällä hetkellä kaksi nuorta LeKi-atleettia on ylitse muiden eli EM-kisakävijät ja SM-mitalistit kävelijä Markus Kyrölä ja kiekonheittäjä Heini Järventausta.

Kyrölän kehitys raskaassa ja vaativassa kestävyyslajissa on ollut suoraviivaista. Oppisopimuksella liikuntaneuvojaksi kouluttautuvalle Kyrölälle on luotu oivat puitteet jatkaa kehittymistä kohti eurooppalaista kärkeä. Suomessa Kyrölä rankataan aikuistasollakin aivan kärkipäähän sijoille 5.–8.

Heini Järventausta otti ison tulosloikan eteenpäin. Kilon kiekon paras kaari lähenteli jo 50 metrin haamurajaa. Viisikymppisellä ollaan naisissakin kisaamassa Kalevan kisojen pistesijoista. Jos ja kun kehitys jatkuu, voidaan Järventaustalta odottaa parin vuoden päästä aikuistasolta jopa SM-mitalitasoa.

Korkeushyppääjä Vilma Koskisen hyvä harjoittelu ei ole realisoitunut viime kausina tuloskehityksenä, mutta hyppääjän pyyhe ei ole kehissä ja jatkossa saumaa on nousta maan naiskärjen haastajaksi.

Seiväshyppääjä Jaakko Sihvosella loukkaantumiset ja tekniikkamurheet ovat olleet kaksi kautta kantoina kaskessa.

Kesäisissä 14–17-vuotisten SM-mittelöissä laaja kisalaisryhmä kokosi viisi mitalia. Eerika Reunanen, Noora Leppimaa, Tanja Lähdekorpi, Santeri Kuusiniemi ja kumppanit takaavat, että jatkossakin LeKi pysyy esillä yleisurheilun SM-tasolla.

Kisa voitti valtakunnallisen seuracupin eli Vattenfall-kisan, joka mittaa paitsi kärkiurheilijoiden terävyyttä myös tason laajuutta. LeKi:n joukkueella olivat molemmat hyviä ja tuloksena oli oman sarjan kiistaton voitto.

Ehdoton menestystarina yleisurheilukaudella 2013 oli mahtavan suosion koonnut yleisurheilukoulu, joka jälleen keräsi monisatapäisen lauman eri-ikäisiä lapsia nauttimaan perusurheilun riemuista.

Viidentenä isona juttuna voi mainita järjestöpuolelta sen, että Kisa sai isännöitäväkseen maastojuoksun SM-mittelöt, jotka käydään Hakkarissa toukokuussa 2014. Haaste on suuri. Tapahtumaan odotetaan jopa 2 000 osallistujaa ja ainakin tuplamäärä muita mukanaolijoita. Paljon ennakkotyötä ja paljon talkoolaisia tarvitaan, jotta tapahtuma onnistuu, mutta sen myötä LeKi ja koko Lempäälä tunnetaan hiukkasen paremmin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?