Kurkien Kaiku konsertoi kirkossa

Kurkien kaiku -kuoro esiintyy Vesilahden kirkossa.

Kurkien kaiku -kuoro esiintyy Vesilahden kirkossa.

Vesilahden seurakunnan oma kuoro Kurkien Kaiku pitää sunnuntai-iltana 3. marraskuuta konsertin Vesilahden kirkossa.

Kuoro on perustettu vuonna 1995 Vesilahden seurakunnan yhteyteen sekakuoroksi lähinnä työikäisille, lauluintoisille ja -kykyisille seurakuntalaisille. Taiteellisena johtajana on alusta lähtien toiminut kanttori Satu Sointu-Siltanen.

Kuoron ohjelmisto koostuu hengellisistä lauluista, mutta mukana on myös kansanlauluja sekä viihdemusiikkia. Kuoro on esiintynyt erilaisissa julkisissa ja yksityisissä tilaisuuksissa lähinnä oman kunnan alueella. Kuoro toimii myös useasti musiikkiavustajana seurakunnan eri tapahtumissa, kuten jumalanpalveluksissa.

Kuoro on historiansa aikana tehnyt kaksi äänitettä, Kotikirkossa vuonna 1997 ja Takkatulen tarina vuonna 2005. Äänitteiden julkaisun yhteydessä kuoro on pitänyt konsertteja.

Kuoro kokoontuu harjoittelemaan kerran viikossa ja siinä laulaa kymmenkunta innokasta harrastajaa. Itävaltalaisen Johann Georg Albrechtsbergerin (1736–1809) Messe in Es-dur -teoksen kuoro kävi esittämässä toukokuussa 2013 Tukholman pohjoispuolella Upplands Väsbyn seurakunnan kirkossa, jossa työskentelee monien vesilahtelaisten tuntema kanttori-urkuri Jani Kenttälä.

Kurkien Kaiku osallistui kesäkuussa 2013 kansainväliseen Tampereen Sävel -kuorotapahtumaan saaden tuomaristolta kolmen pronssileiman tasoisen arvostelun. Tapahtumaan osallistui noin 60 kuoroa valtaosin Suomesta, mutta osallistujia oli myös ympäri Eurooppaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?