Tyhjän sylin muistokivi Ristimäkeen

Tyhjän sylin muistokivi sijaitsee Ristimäen siunauskappelilta kohti hautausmaata vievän puistokäytävän varrella. Kuva: Marita Miettinen.

Tyhjän sylin muistokivi sijaitsee Ristimäen siunauskappelilta kohti hautausmaata vievän puistokäytävän varrella. Kuva: Marita Miettinen.

Lempäälän seurakunta on pystyttänyt Ristimäen hautausmaalle tyhjän sylin muistokiven.

Sembramäntyjen alla sijaitsevalla muistopaikalla on kolme kookasta luonnonkiveä ja Kurun graniitista valmistettu paasi. Kivessä on ylöspäin kohoava aaltomainen kuvio sekä tekstit ”Herra on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän.” sekä ” Syli tyhjänä”.

Kivi siunataan käyttöön muistopaikalla ensi perjantaiaamuna 1. marraskuuta avoimessa tilaisuudessa. Tilaisuuden jälkeen on kahvitarjoilua.

Muistokivi on surun, kaipauksen ja lohdun paikka. Tyhjän sylin muistokivi on tarkoitettu ihmisille, jotka surevat lapsettomuutta, keskenmenoa, raskauden keskeytystä tai lapsen kuolemaa.

Kukkien ja kynttilöiden avulla näkymätön suru saa konkreettisen muodon.

Tyhjän sylin muistokiviä on pystytetty eri puolille Suomea. Lempäälässä aloitteentekijänä on ollut lapsettomien yhdistys Simpukka ry, jonka pääpaikka on Tampereella.

Lempäälän muistokiven on suunnitellut arkkitehti Pekka Mäenpää, ja sen on valmistanut Kiviliike Sairanen.

Ristimäen hautausmaa sijaitsee Valkeakoskelle vievän tien varrella osoitteessa Sotavallantie 86.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?