Rauno Korpi aloitti Luotain Consulting Oy:n aamiaisbrunssit

Kestävä periaate: kolmen suhde yhteen

Yritysvalmentaja Rauno Korpi kaappasi syleilyynsä Luotain Consultingin toimitusjohtajan Pia Vilasen (vas.) ja koulutuskoordinaattori Merja Vuorelan.

Yritysvalmentaja Rauno Korpi kaappasi syleilyynsä Luotain Consultingin toimitusjohtajan Pia Vilasen (vas.) ja koulutuskoordinaattori Merja Vuorelan.

 

Teksti: Jari-Pekka Korvola
Kuva: Jari-Pekka Korvola
Lempääläläisen Pia Vilasen luotsaama valmennusyritys Luotain Consulting Oy käynnisti aamiaisbrunssitilaisuudet lokakuun ensimmäisenä maanantaina. Näiden tilaisuuksien peruspyrkimyksenä on luoda muun muassa parempaa ilmapiiriä tämän hetken työelämään, jossa vallitsee valitettavan negatiivinen henki tulevaisuuden suhteen.

”Ajatus näistä brunsseista lähti oikeastaan liikkeelle kiukusta. Kun lukee lehtiä, niin mielestäni median kriittisyys on hieman liiallista. Yrityksistä kerrotaan sangen yksipuolisia tarinoita. Kyllähän yritysmaailmassa löytyy tälläkin hetkellä myös kasvutarinoita ja onnistumisia”, lempääläläinen huomauttaa.

Luotaimen toiminnan yksi kivijaloista on kolmen suhde yhteen -periaate.

”Hyvä ohjenuora esimerkiksi työelämään on: myönteisiä ja negatiivisia tunteita pitäisi olla kolmen suhde yhteen. Ratkaisukeskeisyyden perusviesti onkin, että se mihin huomio kiinnittyy, se kasvaa ja voimistuu”, Vilanen havainnollistaa.

Maasta se pienikin ponnistaa

Pia Vilanen ja hänen yhtiönsä Luotain Consulting Oy on elävä esimerkki siitä, että positiivinen asenne ja tulevaisuuden usko kantavat hedelmää.

”Koko toimintamme nojaa positiiviseen psykologiaan sekä ratkaisu- ja voimavarakeskeisyyteen. Tutkimustenkin mukaan ihminen voi päästä kukoistuksen tilaan, kun hänellä on riittävästi myönteisyyttä, vaikka haasteita olisikin meneillään. Kukoistus merkitsee sitä, että ihminen näkee mahdollisuuksiaan ja saa käyttöönsä parhaita ominaisuuksiaan”, toimitusjohtaja Vilanen selventää.

Toki ihminen voi tulkita maailmaa negatiivisuuden läpi, mutta sillä on myös hintansa.

”Negatiivinen katsantokanta maailmaan aiheuttaa näköalattomuutta. Kun ei ole näköalaa, luovat ratkaisutkin jäävät syntymättä”, Vilanen muistuttaa.

Luotain kulkee matkaansa koulutusalalla mukavassa myötätuulessa ja toteuttaa samalla omaa missiotaan. Se aloitti toimintansa vuonna 2007.

”Olemme pieni, seitsemän valmentajan yritys. Silti palkkasimme äskettäin uuden työntekijän, vaikka koulutusalalla yleisesti ottaen meneekin kehnosti. Kun meillä on oikea asia ja teemme parhaamme, niin se kantaa hedelmää.”

”Mikä on oma vastuumme?”

Ensimmäisen aamiaisbrunssin puhujaksi oli saapunut Rauno Korpi, joka on toiminut jääkiekkovalmentajan uransa jälkeen yritysvalmentajana jo pitkään. Ranen puolitoistatuntisen puheen otsikkona oli:” ilman voitontahtoa ei voi voittaa – onnistutaan yhdessä.”

Korpi herätteli kuulijakuntaa muun muassa pohtimaan, onko toisenlaisia ajatusmalleja olemassa esimerkiksi taloudellisesti vaikeina aikoina?

”Miten suhtaudumme kärsimyksellisiin asioihin? Onko hyvinvointimme aina yhteiskunnan takana, vai voimmeko ajatella mikä on oma vastuumme siinä?”, Rane kysyi.

Työelämässä puhutaan paljon palkitsemisen merkittävyydestä. Se ei kuitenkaan kohenna rajattomasti työtehoa, tai tuo hyvinvointia työpaikoille.

”Palkankorotus tuo tiettyyn rajaan saakka positiivista mielialaa. Parhaat tulokset ihminen tekee kuitenkin silloin, kun hän toimii itsensä ulkopuolisen syyn ajamana”, Rauno Korpi muistutti.

Luotaimen aamiaisbrunssitilaisuudet jatkuvat keskiviikkona 30. lokakuuta, jolloin puhujaksi saapuu Bitwisen kehitysjohtaja Rita Fagerström. Hän puhuu siitä, kuinka rakennetaan paras työpaikka.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?