Revanssihaave jäi suutariksi

LeKi kohtasi toistamiseen Heinolan Peliitat, heti perjantain jatkoksi oteltiin sarjapisteistä Heinolassa lauantaina. Peliitat oli toistamiseen parempi voittaen ottelun Kisan hyvästä noususta huolimatta maalein 4-3 (2-0,2-2,0-1) Revanssiviikonlopun nimellä kulkenut viikonvaihde päättyi Kisan kannalta lähes heikoimmalla mahdollisella tavalla, kun pistepussi karttui vain pisteellä kahdesta ottelusta yhtä päävastustajista vastaan.

LeKin kokoonpanossa nähtiin muutama muutos, maalinsuulle luisteli Tapparassa luukkua eilen availlut Zoltan Hetenyi. Puolustuspäässä Petteri Friman nousi pelaavaan kokoonpanoon Mikko Heiskasen jäädessä ulkopuolelle. Hyökkäysvitjoissa mentiin samoilla miehillä, mutta uusituin ketjukoostumuksin.

LeKi joutui jälleen takaa-ajoasemaan, avausmaalin tekeminen ei taaskaan onnistunut lempääläisiltä. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Peliittojen 2-0 kotijohdossa, kun viimeisen viiden minuutin aikana LeKin maalia pöllytettiin kahteen otteeseen. Ensin osui nuori helsinkiläislähtöinen puolustaja Christain Silfver ja viimeisellä minuutilla kultakypärä Joonas Alanne ylivoimalla. Kisalta hylättiin avauserässä maali kyseenalaisesti paitsioon vedoten, muutenkaan kiekko ei tällä kertaa pomppinut suotuisasti.

-Ensimmäisessä erässä meillä oli noin puolen tusinaa tolppaa ja ylärimaa, onni vain ei ollut myöten. Joku olisi voinut sisään mennäkin. Sitten peli olikin äkkiä 2-0 vastustajalle, harmitteli valmentaja Matti Kaipainen.

Toisessa erässä Peliitat karkasi jo melko ratkaisevan tuntuiseen 4-0 johtoon. 22. minuutilla kiekko löytyi LeKi-maalista Mikko Lahtelan toimesta ja kun Peliittojen Niko Tuhkanen istui jäähyllä, iski Marko Rairama alivoimalla 4-0.

Kun käy tarpeeksi syvällä, on suunta vain ylöspäin. Niin kävi myös Kisalle, joka aloitti nousunsa, joka jäi vain lopullista sinettiä vaille. Otto Räty teki LeKin ensimmäisen Olli Henrikssonin ja Lassi Mattilan toimiessa syöttäjinä. LeKi sai hyvän paineen aikaan ja se pakotti Peliitat turvautumaan aikalisään lähes heti kavennuksen jälkeen. Sekään ei auttanut, vaan perjantaina kahdesti osunut Eero Savilahti jatkoi maaliputkeaan kaventamalla tilanteeksi 4-2 ajassa 37:21.

Kolmannen erän puolessa välissä heinolalaisten kapteeni Henri Manninen epäonnistui rangaistuslaukaksessaan. LeKi haki kavennusta kaikin keinoin ja otti aikalisän sekä maalivahdin pois kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Kavennus saatiinkin aikaan, kun Mattila laittoi kiekon sisään ilman maalivahtia ja ylivoimalla 25 sekuntia ennen loppua.

Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Peliitat kuittasi revanssiviikonlopusta kaksi voittoa jättäen LeKille vain pisteen voittomaalikilpailuun pääsemisestä perjantailta.

– Tappioon ei voi olla ikinä tyytyväinen, työmaata on paljon. Seuraavaksi tarkoituksena on ottaa voitto JYP-Akatemiasta ja sitten tauon aikana laittaa tarvittavat asiat kuntoon, kertoi Kaipainen lähiviikkojen suunnitelmista.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?