Erkin kunnonkohotustavoite täyttyi

Viime tammikuussa Lempäälän kunnan vapaa-aikajohtaja Erkki Häkli ja Lempäälän Kisan personal trainer Jarno Virkki päättivät iskeä hynttyyt yhteen sillä teemalla, että tyypillistä virkamiehen vähän fyysisyyttä vaativaa työtä paiskivan Häklin kunnolle pitää saada kohennus ja painolle pitää saada alennusta. Teema oli edetä tyvestä puuhun ja askel askeleelta edetä tavoiteasettelussa.
Yksi kesän ja menneen alkusyksyn tavoitteista oli päästä hölkkäämällä kympin lenkki alle 70 minuutin. Lähtötilanne talvella oli, että kuntoilu tehtiin puhtaasti kävellen.
– Omalta puoleltani voin sanoa, että Jarnon tekemä harjoitusohjelma toimi erinomaisesti. Keväällä alkaneissa juoksutreeneissä oli sopiva suhde peruskestävyyttä ja vähän terävämpää juoksua. Syyskuisessa Toijalan Mesihölkässä kymppi meni yli odotusten eli alle 64 minuuttiin, iloitsee Häkli kohentuneesta kunnostaan.

– Paino ei kesän aikana alentunut, vaaka näyttää samaa kuin toukokuussa, mutta juoksukunto on kyllä kohentunut huikeasti. Tiedän, että painonpudotusta ei liikkumalla aikaan saada, vaan syöminen siinä ratkaisee. Loppusyksyn aikana paneudutaan sitten painoasioihin, jatkaa Erkki Häkli.

Myös valmentaja on tyytyväinen saavutettuihin tuloksiin.

– Erkin työ on aikaa vievää ja vie voimavaroja, mutta kaiken aikaa hän jaksoi järkevällä tavalla treenata. Pahoja takapakkeja ei missään vaiheessa tullut, Jarno Virkki antaa tunnustusta.

Painonalennusta olisi Virkkikin toivonut, mutta siihen on pureuduttu syksyn pimeinä viikkoina.
– Erkillä on motivaatio kunnon kohentamiseen erinomainen ja sen huomaa tuloksissakin, lisää Virkki.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?