Rahasto- ja vakuutussäästäminen kiinnostavat

Tampereen Seudun Osuuspankin (TSOP) tuloskehitys jatkui nousujohteisesti myös kolmannella vuosineljänneksellä. Liikevoittoa kertyi tammi-syyskuussa 12,8 miljoonaa euroa, kolmanneksen viime vuotta enemmän. Tulokseen vaikuttivat ennen kaikkea palkkiotuottojen kasvu, korkokatteen kehitys ja kulukuri.

– Normaalitilanteessa suuri osa pankkien tuloksesta kertyy korkokatteesta, mutta matalan korkotason aikaan kate jää pieneksi. Korkokatteemme supistui yhä tammi-syyskuun aikana, 3 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Kesän aikana tapahtui kuitenkin jo käänne nousu-uralle, analysoi TSOP:n toimitusjohtaja Mikko Rosenlund.

– Palkkiotuotoilla ja kulujemme hallinnalla onkin myönteisessä tuloksessamme merkittävä rooli. Palkkiotuottoja kertyi nettomääräisesti 22 miljoonaa euroa, joka on 26 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin

Palkkiotuottoja kasvattivat erityisesti rahasto- ja vakuutussäästämisen sekä sopimuspohjaisen varallisuudenhoidon kasvava suosio. Rahastot ovat kasvaneet viime vuodesta 33 prosenttia ja vakuutussijoittaminenkin 20 prosenttia.

Mikko Rosenlund kertoo säästämisinnon näkyneen myös OP-Pohjolan teettämässä taloustutkimuksessa.

– Kotitalouksien barometrin mukaan väki Tampereen seudulla kerryttää taloudellista puskuria muuta maata ahkerammin. Me kannustammekin kaikkia asiakkaitamme säännölliseen säästämiseen ja oman varallisuutensa kasvattamiseen. Jokaiselle löytyy varmasti siihen sopiva tapa.

Edustajiston vaalit alkavat

Kasvulukuja nähdään myös TSOP:n asiakasmäärässä. TSOP:n ja Pohjola Vakuutuksen yhteisten asiakkaiden määrä kasvoi vuodessa 5 600:lla ja oli syyskuun lopussa 85 000. Asiakkaita pankilla oli kaiken kaikkiaan 182 000, joista omistajajäseniä on 82 000.

Omistajajäsenten joukosta äänestetään TSOP:n uusi edustajisto 4.-17. marraskuuta järjestettävissä vaaleissa. Edustajistoon valitaan kahdeksalta jäsenalueelta yhteensä 60 edustajaa 4 vuotta kestäväksi toimikaudeksi.

Äänestäjät osallistuvat myös Uuden Lastensairaalan talkoisiin. Kun vähintään joka kolmas omistajajäsen äänestää oman Osuuspankkinsa edustajiston vaaleissa, OP-Pohjola lahjoittaa ylimääräisen 20 000 euron tukisumman sairaalan rakentamiseen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?