Päivä paloasemalla 23. marraskuuta

Pirkanmaalla 21 paloasemaa pitää ovet avoimena vierailijoille lauantaina 23. marraskuuta. Päivä paloasemalla -tapahtuma aloittaa paloturvallisuusviikon, johon kuuluu myös pohjoismainen palovaroitinpäivä 1. joulukuuta.

Päivä paloasemalla on jo perinteeksi muodostunut tapahtuma, jonka yhtenä tarkoituksena on saada ihmiset kiinnostumaan vapaaehtoisesta palokuntatyöstä. Monet vapaapalokunnat kaipaavatkin uusia palokuntalaisia tärkeään vapaaehtoistyöhön. Avoinna oleviin paloasemiin voi silti mennä tutustumaan, vaikka ei vapaapalokuntalaiseksi aio sitoutua. Lempäälästä mukana tapahtumassa olevilla Lempäälän ja Sääksjärven paloasemilla järjestetään koko perheelle ohjelmaa ja samalla annetaan neuvoja ja opastusta paloturvalliseen elämään.

Lempäälän VPK:lla ovat ovet avoinna kello 10 – 14 Keskuskatu 25:ssä ja Sääksjärven VPK:lla samanaikaisesti osoitteessa Varastotie 1.

Pohjoismaissa halutaan viettää palovaroitinpäivää 1.12. Ennen palovaroittimen tärkeys on nostettu esille 112-päivän yhteydessä 11.2. Palovaroittimen käytössä on muistettava, että vain toimiva palovaroitin pelastaa. Toiminnan voi helposti varmistaa testaamalla palovaroitin kerran kuukaudessa vaikkapa kuun ensimmäisenä päivänä.

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikon uutuutena on ”Oma paloharjoitus”, johon jokainen voi osallistua. ”Oma paloharjoitus” on paikallaan niin taloyhtiössä kuin omakotitalossakin. Harjoituksen avulla voi parantaa lähiympäristön paloturvallisuutta jopa muutamassa minuutissa. Ilmoittautua voi paloturvallisuusviikon nettisivujen kautta. Tänä vuonna eri kategorioita on viisi: kodit, koulut ja oppilaitokset, päiväkodit, taloyhtiöt sekä työpaikat.

Jokainen paloharjoitukseen osallistuja päättää harjoituksen sisällöstä itse, mutta voi hyödyntää nettisivuilla olevia ohjeita. Paloharjoitus pidetään paloturvallisuusviikolla tai vuoden loppuun mennessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?