Villa-fanista Loiskeen jalkapallovalmentaja

JP Nieminen on Sääksjärven Loiskeen jalkapallomiehistön uusi päävalmentaja.

JP Nieminen on Sääksjärven Loiskeen jalkapallomiehistön uusi päävalmentaja.

Sääksjärveläinen Juha-Pekka ”JP” Nieminen on Sääksjärven Loiskeen 3. divisioonassa pelaavan jalkapallomiehistön tuore valmentaja. Mies sanoo, ettei koe itselleen sopivana ”päävalmentajan” titteliä, vaan korostaa tiimityön nimiin. Loiskeelle ollaankin puuhaamassa taustatiimiin leveitä harteita, jotta seuran edustusmiehistön myötätuuli saisi edelleen jatkoa.

– Olen valmentanut viisitoista vuotta, mutta aikuistasolla en ole ollut kuin yhden kauden Loiskeessa Kari Nikkilän apulaisena. Kun tätä hommaa minulle tarjottiin, hetken piti miettiä ennen kuin käänsin peukun ylöspäin myöntymisen merkiksi, sanoo Nieminen.

JP Nieminen on asunut 20 vuotta Sääksjärvellä. Kotoisin hän on Jämsänkoskelta, missä hän pelasi paikallisen Ilveksen joukkueessa korkeimmillaan 2. divisioonaa. Valmennusura alkoi urjeta omien poikien myötä, ja junnuja JP Nieminen on valmentanut Loiskeen ohella myös Ilveksessä, TPV:ssä sekä Hakassa. Futispuolen suuri intohimo on Brittiseura Aston Villan fanitus.

– Villa tuli suosikiksi sieltä jostain seitsemänkuymmentäluvun hämäristä. Olen Suomen Villa-fanclubin vetäjä ja aika usein tulee käytyä Birminghamissa katsomassa suosikkien pelejä.

Loiskeen edelliset kaudet ovat olleet eteenpäin menon aikaa. Joukkuetta valmensi kolme edellistä sesonkia konkari-luotsi Kari Nikkilä, jonka suhteita ja tietotaitoa Nieminen haluaa edelleen hyödyntää.

– Karin toivon jatkavan jossain roolissa Loiskeessa. Työparikseni tulee jo viime kaudella mukana ollut Alanteen Jani, ja taustavoimissa ovat mukana ainakin Karhusen Jukka ja Suhosen Pertti, toivottavasti muitakin.

Loiskeen kaksi suurinta haastetta ovat olemattomat Lempäälän talviharjoitteluolosuhteet sekä jalkapallon ja futsalin yhteensovittaminen.

– Olen sovittanut jalkapallotreenimme niin, että myös futsalpelaajilla voisi olla niihin mahdollisuus osallistua. Talvikauden treenaamme Kissat-hallissa Sarankulmassa. Harjoitukset aloitetaan heti marraskuulla.

Pelaajalistalla on 10–15 varmaa nimeä. Joukkue kootaan viime kauden miehistön rungolle. Uusia pelaajiakin on mukaan tuloillaan. Loiske on kiinnostunut varsinkin nuorista kehittyvistä ja eteenpäin menohaluisista pelimiehistä. Yhteistyötä halutaan tehdä myös LeKi-futiksen suuntaan entistä konkreettisemmin.

– Esimerkiksi jos molempien seurojen talven treeniringissä on luokkaa kahdeksan pelaajaa, niin yhdessä se olisi 16 kaveria, joilla saisimme loistavat harjoitukset aikaan.

Tulevaisuuden tavoitteet ovat Loiskeen toiminnan kehittäminen ja lempääläisen jalkapallon eteenpäin meno jokaisella sektorilla.

– Näen Lempäälällä olevan potentiaalia siihen, että täällä pelaisi tulevaisuudessa kakkosdivisioonan edustusjoukkue, visioi JP Nieminen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?