Henkilöstösäästöjä haetaan yt-neuvotteluilla

Vesilahden kunnanhallitus päätti valtuuttaa kunnanjohtajan ja hallintojohtajan käynnistämään yhteistoimintaneuvottelut Vesilahdessa. Neuvotteluissa tullaan käsittelemään ainakin ensi vuoden lomarahojen leikkaamista tai  muuttamista vapaapäiviksi ja harkinnanvaraisista palkantarkistuksista pidättäytymistä.

Jatkossa myös sijaisten ja muun määräaikaisen henkilöstön käyttöä vähennetään. Yt-neuvotteluissa käsitellään lisäksi palkattomia virka- ja työvapaita sekä luonnollisen poistuman hyödyntämistä.

Kunta kannustaa henkilöstöään palkattomiin vapaisiin niin kutsutuilla ostovapailla. Ostovapaa sitä tarkoittaa, että kuukausipalkkainen työntekijä voi pitää palkattomia vapaita ylimääräisiä palkallisia päiviä vastaan. Viiden päivän palkatonta vapaata kohden työntekijä saa kaksi ylimääräistä päivää, lauantain ja sunnuntain, palkallisena. Näiden lisäksi työntekijä saa myös yhden ylimääräisen palkallisen vapaapäivän.

Mallin mukaisia palkattomia vapaita voi ensi vuonna anoa korkeintaan kymmenen työpäivää. Palkattomien ostovapaiden edellytys on, että esimies pystyy suunnittelemaan työt niin, ettei niiden vuoksi hankita sijaisia.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Arvela kertoo, että kunnanhallitus kävi aiheesta pitkän ja perusteellisen keskustelun. Tavoitteena on edetä mahdollisimman hyvässä hengessä.

– Jokaisen on oltava talkoissa mukana, Arvela muistuttaa.

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>