Lempäälän tykkilumilatukausi on päässyt hyvään vauhtiin

Hakkarissa maksullisena yleisön käyttöön keskiviikkona 12. marraskuuta avattu tykkilumilatu on Lempäälän Kisan hiihtojaoston aktiivin Esa Virtasen mukaan sopiva harjoitteluun, mutta sillä ei pystytä hiihtämään 30. marraskuuta aiottua kansallista Lempäälän tykkilumihiihtoa. Kilpailuun on saatava lumetettua myös kesken jäänyt 250 metrin pätkä, jotta lenkki olisi koko pituudeltaan yhteen suuntaan hiihdettävä.

Ensimmäisenä kahtena päivänä hiihtäjiä oli noin puolensataa päivää kohti eli yhteensä noin 100 hiihtäjää. Perjantaina 14. marraskuuta hiihtäjiä oli 75, lauantaina 130 ja myrskyisenä sunnuntaina vain 63.

– Sunnuntaina ladulla oli toki roskaa, mutta kunnostaen paana oli asiallisessa hiihtokunnossa. Eräs paikalla käynyt lappeenrantalainen sanoi yllättyneensä ladusta Lempäälässä ja kehui sitä. Hiihtäjä Pornaisista ylisti illalla ladun kuntoa, sanoo hiihtomies Antero Korhonen Kisasta

Sääennusteet lupaavat ensi torstaille jopa lumisadetta ja perjantaille asteen, kaksi pakkasta. Hakkarissa jo valmiusasemissa oleva lumitykki pystyy tekemään veden jäähdyttimen avulla lunta jo kolmessa pakkasasteessa. Ensimmäinen yritys lumen tykittämiseen tehdään perjantaina toivoen, että sää olisi ainakin asteen pari nyt ennustettua kylmempi.

Ensi viikonvaihteessa Hakkarin tykkilumiladulla on vilskettä, sillä siellä on lauantaina LeKi:n vetämänä Hämeen piirin hopeasompaajien hiihtoleiri. Leirille odotetaan 20–30 tyttö- ja poikahiihtäjää. Samaan aikaan Hakkarissa pidetään hiihdon I-tason valmentajakoulutuksen lajiosa ja kurssilla on noin 15 valmentajakokelasta, joista kolme on LeKi:sta.

– Toivottavasti viikonlopuksi saadaan aurinkoinen päivä ja pieni pakkanen, jolloin hiihtäjien määrän odotetaan nousevan yli kahden sadan kumpanakin päivänä. Kokemus osoittaa, että säätilalla ja erityisesti aurinkoisuudella on ratkaiseva merkitys siihen, valitseeko ihminen ajanvietteekseen ulkona hiihtämisen. Varsinainen ihmismagneetti olisi se, jos auringon ja pienen pakkasen lisäksi ladun ympäristöön saataisiin ohut, valkoinen lumipeite, Korhonen huokaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?