Amerikan-Andy avitti Kisalle makean rankkarivoiton

Aluksi ilouutinen etenkin kaikille Tapparan faneille: Kirvesseura on löytänyt ykköäsmaalivahdilleen Juha Metsolalle loistavan kirittäjän. Kanadalaismolari Andi Chiodo teki tämänkertaisen Suomi-visittiinsä debyytin Lempäälässä ja johdatti oitis Tapparan farmikumppanin Lempäälän Kisan hienoon 4 – 3 (0-0,3-1,0-2,0-0)-voittoon Kouvolan KooKoosta, joka tuli pitkän kaavan kautta voittomaalilaukauskisan jälkeen. Kolmikymppinen Chiodo torjui kaikkiaan 36 laukausta ja etenkin avauserässä hän piti Kisan pelissä mukana paraatipelastuksillaan.
– Ammattimiehen työtä. Kova kaveri sen näki heti kaikesta toiminnasta, kiitti Kisan valmentaja Jarkko Glad Pohjois-Amerikan-apuaan, jonka CV:stä löytyy kahdeksan pelattua NHL-peliä Pittsburgh Pinguinsin riveistä.
Kisa oli palannut eiliseltä Mikkelin-reissultaan myöhään yöllä, bussin vaikeudet vielä pidensivät paluumatkaa. Kun kyydissä oli mukana kalsea tunne 1 – 6-tappiosta Jukureilta, oli kova temppu koota mietteet tämän päivän KooKoo-otteluun.
– Voitonsiemen kylvettiin heti eilisen rökityksen jälkeen. Pojilla oli tänään sydän mukana, jatkoi Glad kiitos-linjaansa.
Kokoonpanoon Chiodon lisäksi tulivat flunssastaan toipunut pakki Jussi Halme ja työvuoron takia eilen poissaollut Mika Niemi. Pitkästä aikaa kokoonpanoon viikonlopuksi palanneet Matias Simontaival ja Roope Nikkilä toivat kaivattua tuoreutta ketjuihin ja Simontaival varsinkin nousi ottelun tähtikategoriaan.
Avauserässä KooKoo vei ja Kisa koitti kestää. Mitään hurjaa prässiä ei kuitenkaan kisan päässä nähty ja maalittomina molemmat menivät erätauolle. Toisessa erässä alkoi sitten tapahtua. Kisassa viime kaudella paljon pinnoja tehnyt, silloinen Tapparan pelaaja, Jesse Jyrkkiö sortui kardinaalimokaan ja Markus Korkiakoski katkasi miehen syötön, eteni ja iski avausmaalin. Hienon syksyn pelannut oululaisjuurinen Korkiakoski hiukan ”hävisi” lokakuussa kuvioista, mutta nyt peli taas kulkee. Viitisen minuuttia avausmaalinsa jälkeen ylivoimalla Korkiakoski iski taas Antti Hildenin ja Eero Savilahden alustuksesta.
Kisan hyvä flow-hetki jatkui vielä, kun Simontaival sai asetella rannariaan, mutta mitään huikeaa vetoa ei nähty, mutta yläpesästä se silti löytyi ja KooKoo-vahti Kristian Järvinen haroi tyhjää.
Kisa jatkoi vahvaa hetkeään, mutta hiukan into kostautui erän lopulla ja Kookoo pääsi Marlo Koposen maalilla peliin mukaan.
– Se vähän harmittaa, kun hienon pelin pelannut pelaaja jossain ihan pienessä tilanteessa ikäänkuin säveltää ja tekee virheen sen sijaan kuin vain pelaisi tilanteessa kurinalaisesti, filosofoi Glad ja viittasi kaikkiin KooKoon maaleihin, jotka syntyivät pienten Kisa-virheiden avituksella.
Päätöserässä Kisa jopa hallitsi peliä, mutta kaksi kertaa KooKoo iski. Ensiksi Henri Tamminen oli unohdettu vapaaksi ja yläkulma pölisi. Sitten LeKistäkin tuttu Mikael Kuronen seurasi irtiokiekkoa ja pamautti pelin 3 – 3:een.
Kisalle tarjottiin loistosauma tappaa peli, kun ensiksi Matias Simontaival röyhkeällä haastollaan hankki Marko Koposelle kakkosen ja aika pian perään Connor Hardowa pamautti kiekon katsomoon. Kisalle 5 – 3-ylivoimaa tuli 44 sekuntia. Runsaslukuinen yleisö odotti Kisan ratkaisevan matsin, mutta herranjestas mitä tapahtui: Aloituksen jälkeen kentän kokenein ja luultavastti hitainkin mies nelikymppinen Jari Kauppila sai kiekon ja purjehti läpiajoon, mutta onneksi Chiodo oli mies tässäkin tilanteessa isolla M-kirjaimiella ja pelasti.
Ylovoimasta ei sen jälkeen tullut yhtään mitään, ei laukauksen laukausta saatu aikaan.
– Arvaa vaan, meinasiko hiukset nousta pystyyn Kauppilan läpiajossa. Siitä seurasi pelko ja arkuus ja ylivoima meni siinä, tuumi kaljupäinen Glad sarkastisesti.
Ylivoimaa jatkui vielä jatkoajallakin, mutta maalinteko ei ollut edes lähelläkään kummaltakaan.
Rankkarikisan avasi Kookoo ja Aatu Hämäläinen, mutta Chiodon längissä ei ollut tilaa. Sen jälkeen Mika Niemi teki patenttiliikkeensä, harhautus ja nosto rystyltä maalin kattoon. KooKoon Joona Karevaara jäätyi totaalisesti ja Markus Korkiakosken vedon otti KooKoo-vahti Järvinen kiinni. Kun vetovuoroon astui KooKoon Henri Tamminen oli hänestä kiinni kuinka käy ja Tamminen murtui heikkoon yritykseen. Chiodo ja LeKi tuulettivat kahta pistettä.
– Onnea Kisalle. Tänne tuleminen on minulle edelleen tunteikas hetki, onhan Lempäälä ja sen halli yksi tutuimmista itselleni, avasi kaudella 2007 – 08 Kisaa valmentanut KooKoo-luotsi Juha Juujärvi pitkän puheevuoronsa, jonka ydin oli:
– Kisalla oli tänään enemmän sydäntä ja henkeä mukana kuin meillä. Ja ne yleensä ratkaisevat pelin voittajan. Vaikka meillä on ollut raskas viikko takana, niin silti haluan pyytää anteeksi paikalle tulleilta faneiltamme esitystämme avaus- ja toisessa erässä.
Kisalle kaksi pistettä tekivät lopunperin hyvinkin nasuria, kun asiaa ajatellaan sarjataulukon kannalta. Viiden pisteen viikko pitää asemat pudotuspelisakkina hyvinä. Ja kuten ex-LeKi koutsi Juujärvi totesi, matkan päätepiste odottaa keväällä ja sitä varten pitää olla hyvissä asetelmissa.
Chiodo, Simontaival, Korkiakoski, Niemi olivat jo kehutut pelaajat, mutta koko joukkueelle annetaan peukkuja ja nostetaan vaikkapa sinnikäs pakki Petteri Friman ja raatava hyökkääjä Nestori Lähde vielä esiin.
Ensi viikolla Kisa kohtaa Peliitat (keskiviikkona Heinolassa) ja Jokipojat (lauantaina kotona). Kuusi pistettä?

Yksi kommentti

  1. sauli sulonen

    No nyt kun Corso ehkä tulee vahvuuteen – pitäkää kiinni. Hän ei ehkä tarvitse kuin siipiä, niin peli rullaa.
    Ilves maksaa kyllä palkan.
    Ajatelkaa LeKin kaikkien aikojen vahvistus.
    Veinkö pohjaa Juhan hehkutukselta?
    Sorry!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?