Lasten oikeudet unohdetaan usein

On vanhempia jotka pidättävät itselleen kaikki lasten oikeudet. Tällaiset vanhemmat ovatkin sitten tosipaikan edessä, kun lapset kasvavat.
Isät ja äidit, saako lapsenne tavata isovanhempiaan ilman ehtoja? Kuulee joskus aivan hassuja ehtoja. Isovanhemman pitää esittää todistus, että hän osaa hoitaa lapsenlastaan. Kuitenkin juuri hänen lapsensa on kelvannut vanhemmaksi näille lapsille.

Kaikki vanhemmat eivät tiedosta lasten sosiaalisia tarpeita. Tällaisiin asioihin tulisi kiinnittää lasten vanhempien huomio jo neuvolassa. Molempien vanhempien suvut ovat lapsille tärkeitä. Tästä huomataan vanhempien kyky kasvattaa lapsiaan sosiaaliseksi.

Onhan tietenkin isovanhempia, jotka asuvat hyvin kaukana yhteydenpito jokaviikkoisena tapahtumana ei ole mahdollista. Silloin lapsilla on mahdollisuus luoda varamummo–ja vaari yhteyksiä. Se ei ole koskaan pois omilta isovanhemmilta, se vain vahvistaa suhdetta. Silloin luodaan tilanteita keskustella oikeista isovanhemmista. Mitä teitte silloin siellä lomalla? Näin isovanhemmat ovat lapsen rikkaus jokapäiväisessä elämässä.

Lapsella on oikeus lähettää joskus kortti tai omin käsin kirjoitettu kirje isovanhemmille. Älkää vanhemmat ottako lapsilta tätä oikeutta pois.
On ihanaa kuulla kun lapsi kehuu itse tehtyjä sämpylöita hyvin maukkaiksi. Kysyy vielä saisinko viedä näitä kotiinkin, kyllä vahan ihmisen sydäntä lämmittää.
Kenelle tästä tulee kiitos, tietenkin lasten vanhemmille. Ylpeänä saa todeta heillä on lapsiaan rakastava suhde ilman ehtoja.

Lapsilla on joskus ehtoja, vain mummi saa pukea ja riisua. Näin lapsen oikeuksien päivänä kiitänmme lasten vanhempia he hallitsevat lasten rakkaudellisen kasvatuksen ilman ehtoja.

Isovanhemmat ylpistykää jos olette onnistuneet kasvattamaan lapsenne hyviksi lapsiaan rakastaviksi vanhemmiksi ilman ehtoja. Vain lapsilla voi olla ehtoja, siksi monet halaukset siitä heille.

T: oikea isovanhempi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?